Gerard van Manen - Mercy Ships Mud Masters Marathon
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

MET MERCY SHIPS

 

Gerard loopt een marathon door de modder voor het goede doel

Zijn liefde voor de naasten gaat voor Gerard van Manen ver. De accountmanager van De Kantoorspecialist in Veenendaal is hard aan het trainen voor een marathon die hij in september af zal leggen voor Mercy Ships. "Ik probeer altijd een stapje verder te gaan en mezelf uit te dagen", vertelt Gerard over de trainingen voor de lange tocht die hij over land en door de modder af zal leggen bij Mud Masters in Biddinghuizen.

Mercy Ships Holland wil mensen en middelen mobiliseren ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships. Mercy Ships wil, in navolging van Jezus, hoop geven en genezing brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden.

Door de modder
De vader van twee zal in september voor het eerst een marathon lopen. Gerard maakt het zichzelf niet makkelijk en heeft ervoor gekozen om een Mud Masters Marathon te lopen. "Ik zal niet alleen 42 kilometer rennen, maar daarnaast ook stukken zwemmen en over obstakels klimmen en dergelijke", aldus de toekomstig marathonloper. "Ik heb nooit eerder een marathon gelopen. Vorig jaar liep ik voor het eerst een halve marathon, toen voor Kika. Daarvoor had ik nooit grotere afstanden dan 10 a 11 kilometer afgelegd. De volgende stap was automatisch een hele marathon. Ik heb ervoor gekozen om niet een 'weg-marathon' te lopen die wordt georganiseerd in een stad. Het wordt een Mud Masters marathon. 42 km met zwemmen, klimmen en dergelijke."

"Ik probeer altijd een stapje verder te gaan en mezelf uit te dagen. Naast het goede doel is de marathon een prestatie die niet veel mensen neerzetten. Ik heb het geluk dat ik gezond ben en de mogelijkheden heb om te kunnen trainen." De marathon is een nieuwe uitdaging voor Gerard, maar het terrein van Mud Masters is voor hem al bekend. Maar hoe bereidt hij zich nu voor op de uitdaging? "Vorig jaar heb ik 16 km Mud Masters gedaan. Mijn basisconditie is best wel goed in orde. Ik heb toen niet per se extra training gedaan. Nu doe ik een HIIT training naast het hardlopen. Dit is een combinatie van met een hoge hartslag je kracht gebruiken, op deze manier train je je spieren én je uithoudingsvermogen. Zo kan je jezelf steeds verder trainen en blijven uitdagen."

"Ik probeer altijd een stapje verder te gaan en mezelf uit te dagen."

Naast het doel om een marathon uit te lopen, heeft Gerard het doel om anderen te helpen met zijn actie. Je kan Gerard steunen via de website van Mercy Ships. "De motivatie is toch het steunen van het schip. Op dit moment heb ik ongeveer 10% van mijn sponsordoel behaald. Ik hoop uiteindelijk Mercy Ships te steunen met een bedrag van 100 euro per kilometer."

Blijvende impact
De keuze voor Mercy Ships als doel voor zijn actie was voor Gerard niet moeilijk. "Ik vind het mooi dat ze met het schip een heel compleet programma bieden waar ze aanmeren. Ze varen ergens naartoe waar ze nodig zijn en geven lokaal niet alleen hulp, maar ook onderwijs. Mercy Ships laat chirurgen achter die wat geleerd hebben, maar ook andere kennis over bijvoorbeeld landbouw. Het bezoek van het schip heeft een blijvende impact."

"Voor alles wat ik doe in mijn leven is het geloof de motivatie. Nu ook zeker het geval. Vanuit mijn geloof ben ik ervan overtuigd dat we niet voor onszelf leven", getuigt Gerard. "Deze overtuiging beweegt mij om voor armen in actie te komen. De mensen in Afrika hebben niet de keuze dat ze geboren zijn waar ze zijn geboren. Zelfs als we het hier slecht hebben, hebben we het nog relatief goed. Er is hier in Nederland hulp die ze daar niet hebben. Het bieden van hulp in het land zelf daar is niet altijd even makkelijk. Mercy Ships biedt bewust vanaf een schip hulp, zodat ze op veel plekken impact kunnen maken die blijvend is. Hoop en genezing zijn kernwaarden van de organisatie. Ze willen op het schip als Jezus zijn voor de mensen en daar wil ik graag aan bijdragen." 

"Vanuit mijn geloof ben ik ervan overtuigd dat we niet voor onszelf leven"

In september loopt Gerard een Mud Masters marathon voor Mercy Ships. Hij zal letterlijk door het slijk gaan voor het goede doel, om zo hoop door te geven aan mensen aan de kust van Afrika. Mercy Ships bezocht in de afgelopen jaren al meer dan 590 havens in 74 verschillende landen om hier een blijvende impact te maken. "Als mensen een donatie doen, doen ze dat met het idee dat ik er wat tegenover zet. Ik ben dankbaar voor de mensen die het vertrouwen hebben in dat ik de marathon uit zal lopen. Wanneer je meer dan 50 euro sponsort krijg je een sportshirt van Mercy Ships, met daarop verschillende sponsoren", legt Gerard uit. "Als bedrijf kan je de actie steunen door mij te mailen. Alvast bedankt voor je steun!"

Steun Gerards actie voor Mercy Ships!