Joël Voordewind
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2021 door Christenen voor Israël

Joël Voordewind geëerd voor zijn inzet voor Israël

Op woensdag 2 juni ontving oud-Kamerlid Joël Voordewind uit hande van Christenen voor Israël de ‘Karel van Oordt-award’. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich voor langere tijd hebben ingezet voor Israël.

Dankzij de inspanningen van Voordewind besloot de Tweede Kamer in 2018 om de directe subsidies door Nederland aan de Palestijnse Autoriteit (PA) volledig stop te zetten. De PA keert immers royale bonussen uit aan (nabestaanden van) terroristen die Joden hebben vermoord, en weigerde ondanks herhaaldelijke verzoeken daarmee te stoppen. Toen Voordewind begin 2020 in Israël was met de voltallige ChristenUnie-fractie, was hij om die reden niet welkom bij de Palestijnse Autoriteit in Ramallah.

Daarnaast zette Joël Voordewind zich veertien jaar lang in om Nederlands subsidiegeld vrij te maken voor verzoeningsprojecten zoals de organisatie Aleh (ADI), Seeds of Hope (van de christenarabier Tass Saada) en allerlei andere instellingen die de toenadering tussen Joden en Arabieren bevorderen. Ook kaartte hij (samen met de SGP) regelmatig het onrecht aan van de etikettering van producten uit Judea en Samaria die verkocht worden door het Israël Producten Centrum.

Foto: Christenen voor Israël
Vlnr: Leon Meijer (bestuurslid CvI), Frank van Oordt (directeur CvI), Joël Voordewind en Naor Gilon (ambassadeur Israël)

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen