7-jarige held
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juni 2021 door Patrick Goede

7-jarige jongen zwemt uur naar de kust om vader en zusje te redden: "We zijn hier dankzij Gods genade"

De 7-jarige Chase Poust is de held van de dag. Toen hij samen met zijn zusje aan het zwemmen was in de de St. John's-rivier, werd zijn 4-jarige zusje plots meegesleurd door de sterke stroming. Zijn vader sprong haar achterna en gaf Chase de opdracht hulp te gaan halen. Dat deed Chase door een uur lang naar de kust te zwemmen. "Ik vertelde mijn kinderen dat ik van ze hield, want ik wist niet wat er zou gebeuren", zegt vader Steven Poust volgens de Christian Post.

Steven was met zijn kinderen naar de rivier gekomen om te gaan vissen. De kinderen mochten ondertussen in de buurt van de boot zwemmen. Het zusje van Chase had gelukkig een zwemvest aan omdat dit bij kinderen onder de 6 jaar verplicht is gesteld. Doordat Chase ondanks de sterke stroming na een uur toch de kust wist te bereiken, kon hij hulp halen. 

Er werd een uitgebreide zoekactie met alle mogelijke middelen op touw gezet. De boot werd als eerst gevonden en later gelukkig ook de twee drenkelingen, 3 kilometer verderop. "We zijn hier dankzij Gods genade", laat vader Steven weten. Bekijk hieronder het interview met de hoofdrolspelers.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen