Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers herhaalt: "Nederland heeft niets op het WK in Qatar te zoeken"

"Ik ben er echt van overtuigd dat het voetbal juist kan helpen om de situatie in Qatar te verbeteren", zegt Ronald de Boer in gesprek met het AD. Ronald de Boer wordt ambassadeur van het controversiële WK van 2022 in Qatar. Het WK ligt al vanaf de aankondiging onder vuur vanwege de grove mensenrechtenschendingen in het land. ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers deelt opnieuw zijn ergernis.

"Ook na 6500 doden vanwege een totaal gebrek aan respect voor arbeidsmigranten schijnt alles heel genuanceerd te liggen...", schrijft Segers via Twitter. "Terwijl het mij al wel helder was. Na 6500 doden hebben we niets meer te zoeken op het WK in Qatar!" Eerder kwam naar buiten dat er bij de werkzaamheden in voorbereiding op het WK voetbal in Qatar inmiddels al meer dan 6500 arbeidsmigranten zijn overleden.

De politicus pleitte eerder al voor een boycot van het mondiale sportevenement. “Als je in mijn hart kijkt, en het gaat over Qatar, dan zou ik het liefst een boycot willen van het WK. Het is met bloed gebouwd. We dansen straks op de graven van 6500 mensen, die de hoop hadden dat ze een beter leven zouden krijgen door daar te werken. Vervolgens hebben ze de dood gevonden. Mijn hart breekt”, aldus Segers begin dit jaar tegenover NOS op 3.

De Tweede Kamer besloot in februari dat koning Willem-Alexander of een afvaardiging van de regering volgend jaar niet naar het WK voetbal in Qatar moet gaan, omdat arbeiders die de stadions bouwen worden uitgebuit. De Kamer steunde een motie van SP'er Sadet Karabulut. Ze spreekt van wantoestanden, slavernij en ernstige vormen van uitbuiting bij de bouwwerkzaamheden in de Golfstaat.

Reacties

P
Brood en spelen, daar geven we alles voor op. Men gaat over lijken om tot het doel te komen.
S
Ik overweeg zelf ernstig om niet te kijken op TV of internet. Lerende van de Coronacrisis en andere politieke issues die in de kerk terecht zijn gekomen ga ik mijn mening niet in eigen kring of Facebook opdringen of mensen veroordelen die een andere keuze maken.
S
Ik ben wel blij dat dhr. Segers dit ernstige onderwerp aanstipt in zijn rol als politicus. En misschien moet de kerk dat ook doen, daar ga ik niet over. Maar ik ben bang voor meer conflicten binnen de kerk.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen