Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2021 door Redactie

Amulet met Godsnaam ontdekt in Galilea

In het Joodse dorp Arbel in Galilea is een bronzen amulet ontdekt van ongeveer 1500 jaar oud met daarop de naam van God. Het werd veertig jaar geleden al gevonden, maar is nu pas aan Israël Antiquities Authority (IAA) overhandigd, zo weet Israel Today te melden.

Aan de ene kant van de munt staat in het Grieks: ’De Ene God Die Over Kwade Dingen Zegeviert’. Daaronder staat een afbeelding van een ruiter op een paard met een speer in zijn hand. Daarbij zijn ook de Griekse letters geschreven die, vertaald naar het Hebreeuws, de naam van God aangeven: YHWH. Ook op de andere kant van de munt is geschreven. Daar staan de letters E. I. S. Th. S. Volgens Israel Today is dat waarschijnlijk een afkorting voor: ’Eén God’. Ook staan daar verschillende afbeeldingen bij.

De amulet werd gevonden nabij de ruïnes van een oude synagoge uit de Byzantijnse tijd. Een bijzonder gegeven aangezien onderzoekers tot nog toe dachten dat Joden niet dit soort amuletten droegen. Deze vondst lijkt aan te tonen da dit wel degelijk het geval was.

Foto: Dafna Gazit

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen