Voorganger Makpa en zoon (3)
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2021 door Redactie

Nigeriaanse voorganger en zoontje (3) vermoord door moslimterroristen

Een voorganger en zijn zoontje (3) zijn in Nigeria vermoord door moslimterroristen. Leviticus Makpa (39) is de oprichter van een christelijke school en verschillende kerken. "De voorganger en zijn zoontje zijn doodgeschoten door de Fulani-stam", vertelt buurvrouw Deborah Omeiza aan Morning Star News. "Zijn vrouw en hun dochter konden net op tijd ontsnappen."

De voorganger was actief in het noorden van Nigeria en bezig met het planten van nieuwe gemeentes. Daarnaast startte hij een christelijke school in zijn dorp, omdat hier een tekort was aan onderwijs voor de kinderen. Makpa was volgens zijn kennissen, vrienden en familie een geliefde man die alles deed om God te dienen.

Eerder kon voorganger Makpa op het nippertje ontsnappen aan de moslimterroristen. “De Fulani kwamen achter de familie aan. Ze verstopten zich in een grot om hun leven te redden. Nadat de Fulani vertrokken waren, ging hij met zijn familie door met het werk dat ze deden; hoeveel van ons kunnen dit?” aldus familievriend Samuel Solomon. “Hij verloor uiteindelijk zijn leven en dat van zijn zoon; zijn vrouw en dochter ontsnapten. Makpa wist dat zijn leven op het spel stond, maar hij liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef doorgaan met het werk van God.”

De reden van de aanslag is onbekend. Volgens Solomon kan geld niet de reden zijn geweest voor de moord. "Voorganger Makpa had geen geld en werd zelfs niet door de regering gesteund in zijn levensonderhoud. Wat moesten de herders (de Fulani is een herdersvolk, red.) van hem? De beweegreden voor de aanval kan geen geld zijn geweest, hun doel was om de kerk aan te vallen", aldus Solomon.

Christenen in Nigeria hebben te maken met constante dreiging, verschillende moslimgroeperingen teisteren het land. Nigeria staat op plek 9 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. De Fulani is een islamitische herdersstam die door voornamelijk het noorden van het Afrikaanse land heen trekt. Onderweg plunderen ze dorpen, vermoorden zij onschuldige burgers en worden vrouwen en kinderen ontvoerd. Christenen zijn vaak het slachtoffer van de aanvallen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Moslim terroristen zijn jihadisten (strijders voor Allah's zaak; de islam), volledig gesteund door de islamitische teksten (zie Bill Warner voor een goed begrip).
J
Deze shit is daar al geruime tijd aan de gang!

Deze voorganger kon eerder nog NET ontsnappen aan een periodieke `killing spree´.

Waarom had men dan geen voorzorgsmaatregelen getroffen en gezorgd dat men zich verdedigen kan tegen dit soort overvallen!

Hola, wacht even:

vinden we dat een Christen zich niet MAG verdedigen?

maar

zich gewoon moet laten afslachten?
R
https://cip.nl/cip+/85719-demissionair-minister-kaag-specifieke-aandacht-christenvervolging-niet-nodig?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2021Jun02
Toon meer reacties (2)