Carl Lentz Hillsong New York
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2021 door Redactie

Voormalig Hillsongvoorganger opnieuw beschuldigd van misbruik

Maanden na zijn ontslag door Hillsong New York na het uitkomen van een affaire en grensoverschrijdend gedrag wordt Carl Lentz opnieuw beschuldigd van misbruik. Dit keer is het de voormalige oppas van zijn kinderen en inmiddels voorganger van Hillsong Boston Leona Kimes die aan de bel trekt, meldt de Christian Post. "Het misbruik begon klein", aldus Kimes.

De voorganger doet open verslag van het misbruik door Carl Lentz in de tijd dat ze als oppas voor de familie Lentz werkte. "Het begon met machtsmisbruik door mijn werkdagen ongelofelijk te verlengen. Ik moest vaak van zeven uur 's ochtends tot elf uur 's avonds werken en mijn rooster werd constant aangepast zonder mijn toestemming. Er kwamen steeds meer taken op mijn bordje terecht. Daarnaast werd ik belachelijk gemaakt en noemden ze me Assepoester. Het excuus was dat dit een teken was van liefde. Mijn man werd ook belachelijk gemaakt en er werd continu geroddeld. Wanneer ik niet meedeed met dit gedrag, werd ik buitengesloten. Het was een klassiek geval van pesten", vertelt Leona Kimes over haar periode in het huis van de familie Lentz als oppas.

Ook het seksueel misbruik door voormalig Hillsong voorganger Carl Lentz begon klein. "De voorganger keek naar me en zei dan: 'Meid, wat zie jij er goed uit.' Hij had veel vuile praatjes", aldus Kimes. "Ik kende hem goed genoeg om te weten hoe hij met vrouwen omging. Na een tijdje werden de opmerkingen erger. "Als je moeder bent geworden, krijg je een borstvergroting van ons", zei Lentz een keer volgens Kimes. "Ik besefte niet dat ik het recht had om tegen hem in te gaan. Niemand mocht zo tegen mij praten, ook niet mijn voorganger", stelt Kimes.

"Ondanks dat hij me nooit heeft gezoend of heeft gedwongen tot seksuele handelingen, heeft hij mij meerdere malen aangerand door mijn intieme delen aan te raken. Elke keer dat hij dit deed, durfde ik niet te bewegen", vertelt Kimes over het seksuele misbruik. Nadat Kimes een klacht over de voorganger indiende op grond van een seksueel getinte sms werd de oppas het zwijgen opgelegd, terwijl ze moest blijven werken voor het gezin. 

De voormalige voorganger van Hillsong New York werd in november ontslagen wegens 'leiderschapsproblemen'. Uiteindelijk bleek Lentz meerdere buitenechtelijke relaties te hebben gehad. Daarnaast was er sprake van grensoverschrijdend gedrag binnen en buiten de kerk. De voorganger verdween uit het beeld van Hillsong. Recent deed de vrouw van Lentz voor het eerst uitspraak over hoe zij het afgelopen halfjaar heeft beleefd. Het gezin met twee kinderen werkt aan het herstel van hun onderlinge relaties en het vertrouwen.

Na het uitkomen van het misbruik door Lentz in november besloot Kimes haar verhaal te delen met haar man en publiekelijk te getuigen van het misbruik om andere slachtoffers te bemoedigen. "Het is een proces geweest om mijn ervaringen te delen en te melden bij het leiderschap van Hillsong. Leiders Brian en Bobbie Houston reageerde met liefde en hebben mij ondersteund in mijn herstelproces", aldus Kimes.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Opheffen die troep.......