Secretaris Kenia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2021 door Patrick Goede

Man treedt terug uit atheïstische organisatie vanwege zijn bekering tot Jezus

Seth Mahiga is teruggetreden als secretaris van de atheïstische groep Atheists in Kenya Society. De atheïstische groep doet uitgebreid verslag van de ontwikkelingen van zijn bekering. "Seth heeft zich helaas teruggetrokken omdat hij Jezus Christus heeft gevonden en niet langer geïnteresseerd is in het promoten van atheïsme in Kenia", plaatste de organisatie in een officieel statement afgelopen zaterdag op Twitter. Maar daar bleef het niet bij.

Een dag later laat de organisatie namelijk een filmpje van Seth zien in een christelijke samenkomst. Hij neemt daar Jezus aan als zijn Heer en Heiland en kondigt ook zijn terugtreden als secretaris van de organisatie aan. Het bijschrift luidt: "Video van vandaag: Voormalig atheïst Seth Mahiga accepteert Jezus Christus en kondigt vertrek uit organisatie aan." De tweet kan rekenen op behoorlijk wat likes.

Lol
De president Harrison Mumia wenst Seth verder "het allerbeste in zijn nieuwe relatie met Jezus Christus". Hij wordt verder bedankt voor zijn toewijding en diensten. Mumia kan er op zijn eigen account kennelijk ook de lol van inzien. Hij zegt daar: "Het is een trieste dag voor de Atheists In Kenya Society. Onze secretaris heeft zich teruggetrokken want hij zegt Jezus gevonden te hebben. Lol!" De afkorting lol staat in het Engels overigens voor 'Laugh out Loud', wat 'hardop lachend' betekent.

Mumia wordt nog wel door de voormalig baas van het hooggerechtshof in Kenia op de vingers getikt dat het een grondrecht is om te geloven wat je wilt en niet iets om te lachen. Maar als deze organisatie zo uitgebreid blijft getuigen van de bekering van hun secretaris lachen we graag met hem mee!

Reacties

Prachtig nieuws!

Ach, laat de atheïsten lachen om deze bekering, Seth Mahiga weet waar hij staat, dat is wat er toe doet.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen