Sigrid Kaag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2021 door Redactie

Voormalig lid Europees Parlement doet aangifte tegen Sigrid Kaag: financiering terrorisme

Lucas Hartong, voormalig lid van het Europees Parlement, heeft afgelopen maandag aangifte gedaan tegen demissionair minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken. Aanleiding van de aangifte is het financieren van terrorisme, zo legt de voormalig politicus zelf uit op Twitter.

Hartong deelt op Twitter een foto van zijn aangifte. Hij stelt zeer correct geholpen te zijn en te wachten op een reactie van het Openbaar Ministerie. Directe aanleiding van de aangifte is de Palestijnse aanslag in 2019 waarbij het 17-jarige Israëlische meisje Rina Shnerb om het leven kwam. Een jaar later bleek dat de twee terroristen die hiermee in verband worden gebracht deels werden betaald met Nederlands ontwikkelingsgeld. Ze stonden op de loonlijst van één van de organisaties die door Kaag gesteund worden. De inmiddels demissionair minister werd daar meermaals voor gewaarschuwd maar deed niets.

Toen er vorig jaar ophef ontstond besloot Kaag de geldkraan dicht te draaien in afwachting van Europees onderzoek naar de geldstromen in Palestina. Enkele weken gelden besloot ze echter om toch weer te gaan betalen omdat het onderzoek te lang duurt. Ze raakte vorige week verder in opspraak toen ze tegenover een journalist stelde dat de Nederlandse ambassadeur op bezoek is geweest bij de familie van Rina Shnerb. Uit navraag van De Telegraaf bleek echter dat dit niet klopt.

Reacties

Lukas, goede actie.

Wat verkeerd is moet verkeerd worden genoemd.

En de verantwoordelijke mag (moet!?) zich verantwoorden.
Er zouden veel meer aangiftes tegen Kaag gedaan moeten worden door CDA SGP en CU en door Israël zelf want iedereen weet hoeveel Nederlands geld weggesluisd is naar Hamas en andere terroristische organisaties en bijna niks bij de burgers van Gaza.

Ze wacht niet eens het onderzoek af maar zet eigenhandig de geldkraan weer open.

Let op de wolven in schaapskleren, wees alert, want zij heeft een tong van vuur en sist als een slang.
D
D'66 is in het zadel geholpen door links denkende VVD 'ers die zich ineens herinnerden dat zij als rijken best een beetje mogen opkomen voor de zwakkeren, want ze hebben zelf genoeg, de meeste D66 mensen hebben een behoorlijk inkomen, dan kun je gemakkelijk een beetje maar niet al teveel humanist zijn.Dat noem ik D66 ten voeten uit.Dat D66 bij monde van Mw.Kaag Israel kritisch is, om nog maar te zwijgen over haar aversie tegen het christendom is het kenmerk van deze partij.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen