Christelijke diëtiste Gwen Lara
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2021 door Redactie

Tragisch vliegtuigongeluk: bekende christelijke diëtiste en voorganger overleden

Tijdens een vliegtuigongeluk in de omgeving van het Amerikaanse Tenessee zijn op 29 mei zeven kerkleiders van The Remnant Fellowship om het leven gekomen. Onder de slachtoffers bevinden zich David en Jennifer Martin, Jonathan en Jessica Walters en Brandon Hannah en de christelijke voorganger en diëtist Gwen Shamblin Lara en haar man Joe Lara, meldt de Christian Post.

Het echtpaar Lara dat omkwam tijdens het vliegtuigongeluk, zal gemist worden door hun drie kinderen en acht kleinkinderen. In 2018 trouwde Gwen met Joe Lara. "Haar daden en woorden hebben duizenden levens ten goede veranderd. De boodschap dat we 'God moeten liefhebben met heel ons hart' zal voor eeuwig en altijd voortleven - en zal voor eeuwig blijven leven", reageert Elizabeth Shamblin Hannah, de dochter van Gwen Lara en vrouw van de tevens omgekomen Brandon Hannah.

De diëtiste stond bekend om haar boeken over een christelijke manier van diëten waaronder The Weigh Down Diet. Ze was de oprichter en voorganger van Remnant Fellowship Church en Weigh Down Ministries. In haar boeken en bediening sprak ze veel over het doorbreken van slechte gewoontes en afscheid nemen van negatieve emoties. Lara liet een kerk bouwen op een eigen stuk grond. In 2004 opende Remnant Fellowship Church haar deuren in het Amerikaanse Brentwood. De diensten werden altijd druk bezocht. Met haar kerk en organisatie reikte Lara uit naar onder anderen gevangen en kinderen, om hen te helpen met hun emotionele, fysieke en geestelijke gezondheid.

Bron afbeelding: Facebook

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen