Florens en Beau
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

02 juni 2021 door Redactie

Florens van der Spek: "Belangrijkste is dat Beau vergeving vindt bij de Heere Jezus"

Evangelist Florens van der Spek blijft de gemoederen bezig houden. Zijn optreden bij talkshow BEAU en de uitval van presentator Beau van Erven Dorens waren dinsdag het gesprek van de dag. Gelukkig is alles inmiddels weer goed tussen de twee. Toch wordt er volop gereageerd op het incident. Van der Spek zelf blijft er laconiek onder. 

Omroep PowNed besloot om de lijsttrekker van Jezus Leeft een dag na wat er aan tafel bij BEAU gebeurde op te zoeken in zijn eigen huis. ”Ik was uitgenodigd om iets te vertellen over waarom wij niet vaccineren”, vertelt Van der Spek. ”Ik probeerde dat echt, maar ik voelde dat daar niet echt ruimte voor was. Ik werd zelfs onderbroken. Maar ik kwam daar natuurlijk niet om begrepen te worden of op handen gedragen te worden. Ik begrijp ook echt dat mensen allemaal vragen hebben. Maar dan moet je die vragen juist stellen en dan moet ik ze ook kunnen beantwoorden.”

De interviewer vraagt zich af of het wel wenselijk is om Florens van der Spek te laten discussiëren met wetenschapper André Kuipers. ”Bij God is geen aanzien des persoons”, reageert Van der Spek. ”Dat betekent dat ieder mens voor God gelijk is. Niet ieder mens is hetzelfde en je kunt ook niet ieder mens hetzelfde laten zeggen. Je kunt bijvoorbeeld geen kleine kinderen in de uitzending uitnodigen. Ik ben inderdaad geen wetenschapper, maar ik ben wel een persoon die het recht heeft om zelf te beslissen wat er met mijn lichaam gebeurt.”

Ondertussen blijven de reacties op social media binnenstromen. Vrijwel unaniem vragen mensen zich af waarom Van der Spek zo hard werd aangepakt aan tafel. Zo ook opiniemaker Ton F. van Dijk. ”Schande hoe Beau een door hem uitgenodigde aanhanger van Jezus Leeft en tevens anti vaxxer op zijn plek zet”, schrijft hij op Twitter. ”Doe dat een keer bij een minister die aan tafel zit. Dan ben je een held.”

Ook journalist Wierd Duk ergerde zich aan de wijze waarop Van der Spek werd behandeld: ”Ik lees dat er weer eens een christen bruut de mond wordt gesnoerd op de treurbuis. Dat deden ze bij VPRO en VARA al in de jaren 70. Andere religies daarentegen…” Vastgoedondernemer Cor Verkade noemde het optreden van Beau gênant: ”Florens van der Spek legde alleen maar duidelijk uit dat hij geloofsovertuiging belangrijker vindt dan vaccinatie. Gewoon ordinair schreeuwen.”

De evangelist zelf vertelt desgevraagd na de uitzending nog fijn gesproken te hebben met Van Erven Dorens. Hij zegt Beau te vergeven: "Maar ik heb niet het idee dat ik echt onbeschoft ben behandeld. Wat ik het belangrijkste vind is dat Beau geen vergeving bij mensen vindt, maar vergeving bij de Heere Jezus. Dat hebben we allemaal nodig. Of ik denk dat de Heere Jezus Beau vergeeft? Dat dénk ik niet, dat staat in de Bijbel."

Foto: Instagram Beau van Erven Dorens

Reacties

E
Wat zou het mooi zijn wanneer we als christenen allemaal net zo'n blijde uitstraling zouden hebben als Florens van der Spek en zo blijmoedig zouden kunnen getuigen.

Hij is een voorbeeld in eenvoud en oprechtheid.
J
Onze God gebruikt álles ten goede!
A
Als je weet wat er voor dit vacin gebruikt is. Zie je het niet van God
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen