Indiaase dokter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juni 2021 door Patrick Goede

Christelijke dokter in India aangeklaagd omdat ze verkondigt dat Jezus geneest

In India is de christelijke dokter Sandhya Tiwari geschorst van het 'Kill corona-programma'. Daarnaast is Tiwari aangeklaagd vanwege het verspreiden van de boodschap dat als families corona hebben, ze tot Jezus moeten bidden. Naast een aanbevolen dieet deelde de dokter als onderdeel van het programma christelijke pamflets uit. "Wat is er verkeerd met te zeggen dat Jezus geneest? Ik dwing niemand zich te bekeren", zegt Tiwari in een video die op Twitter rondgaat.

Nadat de video op Twitter werd geplaatst, werd Tiwari al snel op het politiebureau ondervraagd. "Dit is de staat waarin de vrijheid van religie zich bevindt. We kunnen opgepakt worden als iemand zich bekeerd en vaak worden de feiten verdraaid. Dit gaat nog om een dokter, bij gewone christenen is de situatie dus nog erger."

In India geldt sinds 50 jaar een anti-bekeringswet. Deze wet maakt het gemakkelijk om christenen die van hun geloof getuigen te berechten. Er mag bijvoorbeeld niet over de hemel of hel gesproken worden en als na een christelijke samenkomst eten uitgedeeld wordt aan Hindoes kan dit ook als een vorm van poging tot bekering gezien worden. Het gerucht in India gaat dat mensen massaal bekeerd zouden worden door het christendom. Deze aanname berust niet op feiten. Het christendom betreft al jaren 2,3 procent van de totale bevolking van India.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Deze arts is een zeer dappere getuige van Koning Jezus! En dat in vijandig India.Ik gun haar en heel India, naast de Bijbel, heel veel Ivectermine.