Videoclip Lil Nas X
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 juni 2021 door Gertjan de Jong

Word je er echt gelukkig van om grenzeloos je lusten te vieren?

Wordt popmuziek steeds extremer? Nou, als je kijkt naar de laatste videoclip van Lil Nas X krijg je wel die indruk. In de clip bij ‘Montero (Call Me By Your Name)’ geeft de 22-jarige homoseksuele rapper de duivel een lapdance. De videoclip zit vol met verwijzingen naar de Bijbel, zoals de hof van Eden en de slang als satan.

De video is op YouTube al ruim 204 miljoen keer bekeken. Het is de tweede grote hit van Lil Nas X. In 2019 scoorde hij zijn eerste hit met het countryrapnummer ‘Old Town Road’. De rapper werd gezien als een eendagsvlieg, maar met genoegen tweette hij pas: “Men zei dat ik moest stoppen op mijn hoogtepunt, maar ik ben er nog steeds.”

‘Old town road’ werd veel in dansfilmpjes gebruikt op TikTok en Instagram. Ook ‘Montero’ komt nu vaak voorbij in filmpjes, waarin jongeren doen alsof ze hun zonden belijden aan de hemelpoort, totdat ze Lil Nas X in de verte horen. Zijn paaldansmoves worden massaal nagedaan, onder de hashtag #poledancetohell.

Lil Nas X wist pas ook aandacht te krijgen met zelfontworpen ‘satan sneakers’, deze schoenen waren versierd met een vijfpuntige ster (een occult symbool) en de tekst ‘Lucas 10:18’, dat verwijst naar een Bijbelvers waarin staat dat satan uit de hemel valt.

Zou iemand in zijn omgeving hem op Jezus hebben gewezen?

In een interview legt hij uit wat hij met ‘Montero’ wil bereiken. Hij wil zijn ‘lusten vieren’ als zwarte homoman in de masculiene hiphopscene. “Zodat deze teksten net zo normaal worden als een artiest die zegt dat hij iemand van het andere geslacht wil neuken.”

Je kunt je wel afvragen: Word je er echt gelukkig van om grenzeloos je lusten te vieren? Freddy Mercury was net als Lil Nas X wereldberoemd en openlijk homoseksueel. Ook hij vierde volop zijn lusten, zowel met mannen als vrouwen. Maar aan het eind van zijn leven concludeerde hij dat hij op een eenzame weg was beland. Hij zei: “Je kunt alles hebben en toch vreselijk eenzaam zijn. Dat is de ergste vorm van eenzaamheid. Het succes heeft me wereldroem en miljoenen dollars opgeleverd, maar niet datgene wat we allemaal nodig hebben: een liefdevolle, stabiele relatie.”

Het laatste lied dat Mercury, doodziek van aids, opnam heet ‘Mother love’. Zijn stem klinkt er hartverscheurend. Hij zingt dat hij moe is van ‘stormachtige affaires’ en hunkert naar blijvende liefde. “Ik ben een man van deze wereld, en ze zeggen dat ik sterk ben. Maar mijn hart is zwaar en mijn hoop verdwenen (…) Ik verlang geen medelijden, alleen een plek om te schuilen.”

Zou iemand in zijn omgeving hem op Jezus hebben gewezen?

Bovenstaand artikel verscheen eerder op Zaut.org, een initiatief om een christelijk, actueel, profetisch en nuchter geluid te laten horen in Nederland. Klik hier om de website te bezoeken.

Reacties

K
Ik weet niet of iemand Freddie Mercury op Jezus heeft gewezen. Ik ben er wel van overtuigd dat Freddie Mercury Jezus heeft gevonden. Of misschien beter, door Jezus is gevonden.
J
Hebben we nu NOG niet door dat ALLES wat er in deze wereld 24/7 gebeurt,

slechts één doel heeft,

Christus/God en het Christendom, Zijn volgelingen onderuit te schoppen!

God/Christus ZAL EN MOET verdwijnen.

ALLES komt uit de koker van die ene tegenstander.

Al het anti-christelijke IS ´HET normaal, DE norm´ in deze anti-goddelijke wereld!

Enerzijds

- waarom verbazen wij er ons dan over?

Anderzijds

- waarom zijn we te blind/kortzichtig om dat te doorzien!

Ergste afbraak komt door intern verraad via de ´useful idiots´ binnen de kerk!
Dan zou je verwachten dat dit muzikaal gesproken goede muziek zou moeten zijn. Het is echter maar heel matig, weinig vernieuwend en de timing is tamelijk risicoloos.Heb wel betere muziek gehoord uit deze scene.De clip is daarentegen goed gemaakt, maar de (spottende) Bijbelse verwijzingen zijn gruwelijk.

Dom ook.

Kennelijk moet ik dit normaal gaan vinden en wordt dit de norm.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen