Floyd McClung
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

31 mei 2021 door Redactie

De meest inspirerende uitspraken van Floyd McClung (1945-2021)

Afgelopen zaterdag 29 mei is zendeling en schrijver Floyd Lee McClung jr. na een lang ziekbed op 75-jarige leeftijd overleden. McClung was internationaal directeur van de zendingsorganisatie ’Jeugd met een Opdracht’ en schreef onder andere het wereldberoemde boek ’Het Vaderhart van God’. CIP.nl zet enkele bijzondere uitspraken van hem op een rijtje.

Over waar christenen wonen: ”We moeten ons bekeren van ons zogenaamde recht om in een leuke buurt te wonen. De vraag waar we zullen wonen moet afhangen van de roepstem van God die ons zegt waar Hij wil dat we Hem dienen.”

Over het doel van Jezus’ komst: ”Jezus stierf niet aan het kruis om een hiërarchisch systeem op te zetten, waarin religieuze plichten als het geven van tienden en kerkbezoek de hoofdrol zouden spelen. Jezus kwam niet om een voorspelbare, nieuwe religie te stichten, maar om een onweerstaanbare revolutie op aarde te ontketenen.”

Over radicaliteit: ”Het is triest dat voor de meeste mensen de begrippen kerk en gelijkvormigheid bij elkaar horen: draag nette kleren, aanbid op een waardige manier en volg een evenwichtige leer. Saai! Wanneer de kerk haar radicale trekken wegpoetst en het avontuur van het volgen van Jezus reguleert, is de kerk dood.”

Over de georganiseerd kerk I: ”Als je lid bent van een kerk of huiskring en je bent niet gehoorzaam aan de opdracht van Jezus om de armen en de verlorenen lief te hebben, je bent geen familie-achtige gemeenschap van mensen die zielsveel van God en van elkaar houden en willen houden, dan ben je simpelweg kerkje aan het spelen.”

Over de georganiseerde kerk II: ”Als we het boek Handelingen lezen, zien we geen mensen die in geriefelijke huisgroepen alleen maar elkaar steunen en zich wat ontspannen. We zien dat de discipelen van Jezus hun leven met elkaar delen en drastisch zijn toegewijd aan de missie van het Evangelie.”

Over roddelen I: ”Wanneer je bij mensen bent die negatief spreken over iemand, neem dan de tijd om positieve dingen te vertellen over die persoon. Roddel goed nieuws, roddel bemoediging. Bouw bruggen van liefde en verzoening.”

Over roddelen II: ”Als je als kerkleider goede dingen roddelt over mensen dan zal je oogsten wat je gezaaid hebt. Maar wanneer je kritiek hebt en negatieve dingen roddelt, oogst je ook wat je gezaaid heb: een cultuur van scheiding en wantrouwen.”

Over onze focus: ”We kunnen ons met ons hele hart slechts op één persoon tegelijk focussen: op onszelf of op Jezus.”

Over Gods liefde: ”We moeten zekerheid vinden in de pure en onzelfzuchtige liefde van God. Wij vinden onze redding of waarde niet in regels die we gehoorzamen of de wijze waarop we leven. Sterker nog: wij kunnen niets doen om God meer of minder van ons te laten houden. Hij houdt gewoon van ons.”

Over lijden: ”Er is bijna niets wat ons dichter bij het hart van God brengt dan lijden”

Over liefhebben: ”De oproep om met Christus te lijden is niet een oproep om onze zonden te dragen zoals Hij dat deed. Het is een oproep om mensen lief te hebben zoals Hij dat deed.”

Over discipelschap: ”Discipelschap gaat over het winnen van verloren zielen, niet over het trainen van geredde zielen. Het is onze taak om degenen te discipelen die Jezus niet kennen.”

Over Gods werk: ”De credits opeisen voor het goede werk dat God door ons heen doet, is eigenlijk gewoon stelen van God.”

Over de kerk: ”Kerkgebouwen en betaalde kerkleiders zijn de grootste hindernissen voor de groei van een beweging.”

Over leven met Jezus: ”Het is onmogelijk om Jezus in te passen in je leven. Je moet je leven inpassen in Jezus.”

Over de kruisdood van Jezus: ”Het kruis kostte God Zijn Zoon en Jezus Zijn leven. En als het Jezus’ leven kostte, zal het ook het leven kosten van Zijn volgelingen. Niet altijd fysiek, maar zeker het recht om je eigen leven te controleren verlies je.”

Foto: YWAM

Reacties

E
Een bijzondere, oprechte ,toegewijde dienstknecht van God , met een krachtige bediening. Floyd is er niet meer, maar de vruchten van zijn bediening zullen niet verloren gaan. En nu mocht hij ingaan in de vreugde van zijn Heer ! ( Mattheüs.25 : 21 )

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen