Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers vraagt aandacht voor 340 miljoen vervolgde christenen

Gisteren was de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Via Facebook vraagt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers aandacht voor de 340 miljoen christenen die te maken hebben met discriminatie, vervolging en bedreiging.

Segers: "Als je gelooft in God, bid voor hen. Als je gelooft in mensenrechten, sta ervoor op. Je kunt het ook allebei doen. Hoe dan ook, laten we deze broeders en zusters nooit vergeten!"

Vandaag (maandag 31 mei, red.) debateert zijn partij in de Kamer over de initiatiefnota christenvervolging die is ingediend door Martijn van Helvert (CDA), Joël Voordewind (voormalig ChristenUnie-Kamerlid) en Kees van der Staaij (SGP). "Voor mij een goede gelegenheid om opnieuw luid en duidelijk op te komen voor de miljoenen geloofsgenoten die vanwege hun geloof soms het ergste moeten vrezen", vervolgt Segers.

"Zelf zal ik nooit m’n ontmoeting met Mohammed in een grote mall in Caïro vergeten. ‘Ik vrees m’n eigen familie’, vertelde hij me, terwijl we aan de koffie zaten. ‘Ik sta iedere ochtend op in het besef dat het m’n laatste dag kan zijn, omdat ik christen ben geworden. Familieleden hebben me gezegd niet te zullen rusten totdat mijn bloed druipt over de straten van Caïro.’ Alleen maar omdat hij in Jezus Christus als Zoon van God was gaan geloven...

Huiveringwekkende onverdraagzaamheid. Maar ook een indrukwekkend geloof. Mohammed had, door het evangelie, God als zijn Vader leren kennen en een vrede ontvangen die alle verstand te boven gaat. En dat was hem meer waard dan zelfs zijn eigen leven..."

De fractievoorzitter van de ChristenUnie roept zijn volgers op om de vrijheid die we in Nederland hebben te blijven verdedigen en op te komen voor vrijheid elders. Om die oproep handen en voeten te geven verwijst hij naar de organisaties Open Doors, Jubilee Campaign Nederland, Stichting HVC en SDOK. Segers roept op om deze organisaties te steunen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen