trans
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

31 mei 2021 door Redactie

Amerikaanse leraar geschorst omdat hij weigert mee te gaan in trans-ideologie: "Het is kindermishandeling"

In de Amerikaanse staat Virginia is een docent lichamelijke opvoeding geschorst nadat hij het schoolbestuur kenbaar maakte niet mee te gaan in de wijze waarop men met transgenders om wil gaan. Tanner Cross stelde dat het in feite neerkomt op kindermishandeling en liegen: ”Ik ben leraar, maar ik dien als eerste God.”

Tanner Cross, docent van de basisschool Leesburg Elementary School in Loudoun County, werd afgelopen donderdag op non-actief gezet. Dit besluiten volgde enkele dagen nadat hij tijdens een vergadering met de schoolraad stelde dat hij als docent niet zou beamen dat een biologisch jongen een meisje zou kunnen zijn en andersom. In de statuten van de overkoepelende scholenorganisatie staat onder andere dat leerlingen zelf mogen kiezen hoe ze aangesproken worden en dat docenten daaraan mee moeten doen. Verder moeten docenten toestaan dat leerlingen deelnemen aan activiteiten op basis van hun zelfgekozen geslacht. Ook staat er in deze statuten dat transgenderleerlingen zelf mogen kiezen naar welke wc ze gaan en dat er privé-faciliteiten aanwezig moeten zijn. Dit alles bij scholen waar kinderen van 5 tot en met 11 jaar les krijgen.

De gelovige docent lichamelijke opvoeding Cross besloot hier niet aan mee te doen en stelde tijdens de vergadering dat hij sprak uit liefde voor degenen die het gevoel hebben dat ze in het verkeerde lichaam geboren zijn. Hij vertelde ook niemand te willen kwetsen, maar wilde wel dat de waarheid onder ogen gezien wordt: ”Wij veroordelen het schoolbeleid omdat het kinderen schaadt en het het heilige beeld van God verontreinigt”, stelde hij tijdens de vergadering. ”Ik houd van al mijn leerlingen, maar ik zal nooit tegen ze liegen, ongeacht de gevolgen. Ik ben leraar, maar ik dien als eerste God. Ik zal dan ook niet bevestigen dat een biologische jongen een meisje kan zijn en andersom. Dat gaat tegen mijn religie in.”

Cross ging zelfs nog een stapje verder in zijn toespraak. Hij stelde dat de wijze waarop de school het beleid wil voeren ten opzichte van transgenders liegen en kindermishandeling is: ”Het is een zonde tegen God.”  Enkele dagen na zijn toespraak werd Cross geschorst. Bekijk hieronder zijn toespraak tijdens de schoolraad.

Reacties

Lof voor deze Tanner Cross! Maar hoe ziek is de schoolraad als men zo is verblind dat men meent deze leraar die nog gezond denkt, te moeten schorsen.

Men begrijpt dan nog steeds niet welke duivelse misleiding gaande is als jongeren denken in een zgn. verkeerd lichaam te zitten, en meent dat te moeten honoreren.

H
Moedig en wijs. Helaas is de Wijsheid van God, dwaasheid voor de wereld. Maar evenzo is de wijsheid van de wereld dwaasheid voor God. Gelukkig heeft God het laatste Woord. De tijd komt en dan zal Hij oordelen en rechtspreken. Tot die tijd moeten wij volharden in ons geloof. Onze broeder Tanner Cross is ons moedig voorgegaan in de strijd van de Heer. Hij kan met Paulus terecht zeggen "Ik schaam mij het Evangelie niet, want het is een Kracht Gods. "
G
Het is nog (net) niet verboden in Nederland om in pastorale zin te praten met mensen met homoseksuele gevoelens die op eigen initiatief (volwassen mensen!), al of niet op basis van God's Woord, menen daar niet aan toe te moeten geven. Maar kinderen (en volwassenen, maar vooral kinderen) worden juist gestimuleerd om hun gehele biologische wezen te verloochenen..... Zelfs de meest verblinde 'progressieve' mens moet aan deze eenvoudige vergelijking toch kunnen zien dat er iets scheef is komen te zitten?
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen