homohuwelijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2021 door Redactie

Church of Schotland stapje dichterbij inzegenen homohuwelijk

Het inzegenen van homohuwelijken moet in de Church of Schotland in 2022 mogelijk worden. Afgelopen week nam de Algemene Vergadering van de kerk een voorstel aan waarmee het predikanten en kerkenraden toegestaan wordt homohuwelijken in te zegenen. Voordat het officieel is zal een meerderheid van de kerken echter nog akkoord moeten gaan.

Tijdens de Algemene Vergadering van 2018 kreeg een speciale commissie de opdracht om een studie te doen naar mogelijke wetgeving binnen de kerk om het inzegenen van het homohuwelijk te legaliseren. Naar aanleiding daarvan werd er afgelopen week een voorstel gepresenteerd om het inzegenen van huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken. Dit voorstel werd met 319 voorstemmen en 217 tegenstemmen aangenomen. Het wordt echter pas officieel als een meerderheid van de kerken die tot de Church of Schotland behoren akkoord gaat met het voorstel. Dat zal op de Algemene Vergadering van 2022 duidelijk worden.

In het voorstel staat overigens ook dat meer traditionele predikanten en kerkenraden niet gedwongen kunnen worden om homoseksuele huwelijken in te zegenen. Ook zal niemand binnen de kerk verplicht worden om betrokken te zijn bij de organisatie van een dergelijk huwelijk. Iedereen zou daar volgens het voorstel vrij in moeten zijn.

Reacties

Goedbedoelend denkt met het (in)zegenen van homohuwelijken hen te kunnen helpen, maar het tegendeel is waar.

God kan niet zegenen wat tegen Zijn Woord ingaat.

We zijn hiermee een stapje dichterbij wat Jes. 5: 20,21 zegt.

Maar wie Gods Woord ernstig neemt, zal Gods oplossing ontdekken

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen