regenboogvlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2021 door Redactie

Homogenezing voorlopig niet verboden in Nederland

Therapie om seksuele gerichtheid te veranderen wordt voorlopig niet verboden. Dat schrijven demissionair ministers Hugo de Jonge en Ferd Grapperhaus in een brief aan de Tweede Kamer. Wel beloven ze dat er een onderzoek komt naar de juridische mogelijkheden om ’homogenezing’ aan te pakken.

Enkele jaar geleden werd er door de Tweede Kamer al gestemd over een motie waarin het kabinet werd opgeroepen om een verbod op homogenezingstherapie in te stellen. Deze motie werd door een meerderheid van de Kamer aangenomen. Toch is er nog steeds geen verbod. De demissionair ministers schrijven dat het ”nu nog niet mogelijk is om te bepalen op welke wijze het voorkomen en tegengaan van homoconversie het meest succesvol kan worden gelegaliseerd.” Daarom stellen ze dat een nieuw onderzoek noodzakelijk is. Daarbij wordt onder meer gekeken of bij een verbod om conversietherapie de keuzevrijheid van iemand met homofiele gevoelens moet worden meegenomen.

Uit een eerder onderzoek dat in opdracht van minister Hugo de Jonge werd uitgevoerd blijkt dat in Nederland zo’n vijftien organisaties zijn waar ’homogenezing’ plaatsvindt. Het merendeel van die organisaties is christelijk. Herman van Wijngaarden, oprichter en directeur van stichting Hart van Homo’s, had flinke kritiek op het onderzoek. Hij stelde dat er een onduidelijke en brede definitie van conversietherapie wordt gehanteerd: ”Daar valt voor hen zoveel onder dat zelfs de overtuiging dat het huwelijk bedoeld is voor man en vrouw al onder conversietherapie valt.” Van Wijngaarden noemde het rapport in gesprek met CIP.nl suggestief.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is toch de omgekeerde wereld als men een homo in zijn nood niet zou mogen helpen.
Anita,Misschien verstandig om het oude testament eens goed te bestuderen. Niet zomaar de naam van de Heere Jezus misbruiken voor eigen gelijk. Inhoudloze manier.

God schiep man en vrouw. Geen lhbti.

De zonde goedpraten is van alle tijden maar het blijft een gruwel in Gods ogen.

Dit betekent echter niet dat er voor praktiserende lhbti geen genade en vergeving is. In tegendeel.

Ik heb respect voor anders geaarde personen die uit liefde voor Jezus vechten tegen hun eigen gevoelens dat is pas liefde.
S
Laten we maar bidden dat dit altijd een vrij onderwerp blijft en dat de regering niet tegen God's wil ingaat. In Zijn woord is Hij heel duidelijk. Het kan niet, mag niet en is niet zo bedoeld. Dat men last heeft van deze demonen en door de regering besloten zou worden dat je daar niet meer vrij van "mag" komen zou volledig ingaan tegen Zijn plan: man en vrouw! Niets anders dan dat.
Toon meer reacties (5)