Buitendienst kerk in Canada - Church of God
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2021 door Redactie

Overtreding Canadese coronamaatregelen door kerk: dienst met honderden personen in buitenlucht

Een Canadese kerkelijke gemeente uit Aylmer in Ontario overtreedt meerdere zondagen op rij de coronamaatregelen met het houden van grootschalige buitendiensten. Het gebouw van de Church of God werd afgesloten door de politie, waarna de gemeente besloot buiten diensten te organiseren. De kerk overtreedt de coronamaatregelen door met honderden personen samen te komen, in plaats van de wettelijk voorgeschreven tien personen, meldt de Christian Post.

Voorganger Henry Hildebrandt legt uit waarom de gemeente geen rekening houdt met de coronamaatregelen. "Het is belangrijk dat mensen het recht behouden om zelf te kiezen of een situatie een gevaar voor hun gezondheid vormt", zegt Hildebrandt. "Wanneer de staat gebiedt wat God verbiedt of verbiedt wat God gebiedt, gehoorzamen we Hem boven de mensen. De almacht van God staat in onze grondwet, en we (Canada) erkennen dat Zijn soevereiniteit die van aardse regering vervangt."

Het Canadese district Ontario kondigde recent een plan aan om langzaam faciliteiten weer open te stellen. Op dit moment bevindt het district zich in fase één, waarin maximaal 10 mensen buiten bij elkaar mogen komen. Daarnaast mogen niet-essentiële winkels hun deuren openen met 15 procent van de capaciteit. De Church of God uit Aylmer overtrad deze regels al eerder. Het kerkgebouw van de conservatieve kerk werd afgesloten door de politie, waarop de gemeente besloten in de buitenlucht bijeen te komen op 16 mei en 23 mei.

De Church of God in Aylmer is niet de eerste gemeente in Canada die te maken heeft met kerksluiting na het overtreden van coronamaatregelen. Zo werden voorgangers Artur Pawlowski en James Coates gearresteerd voor het voorgaan in kerkdiensten met meer dan tien bezoekers en werden de gebouwen van Trinity Bible Chapel en GraceLife Church tevens afgesloten door de politie.

Reacties

"Wanneer de staat gebiedt wat God verbiedt of verbiedt wat God gebiedt, gehoorzamen we Hem boven de mensen".

De spijker op de kop.

Prima zo'n openluchtkerkdienst.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen