depressief persoon
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

31 mei 2021 door Jeffrey Schipper

'Ik ervaar al maanden niets van God en eigenlijk ben ik boos op Hem'

"De afgelopen weken waren erg stressvol voor mij doordat een familielid ernstig ziek is. Het heeft een depressie getriggerd, waar ik nu middenin zit en voor behandeld word. Ik ervaar al maanden niets van God, kan niet bidden, bijbellezen of zingen. Ik ben jaloers op mensen die zeggen steun en rust in God te ervaren in moeilijke tijden. Ook ben ik eigenlijk boos op God dat Hij me zo alleen laat worstelen en dat er tegenslag op tegenslag in mijn leven is. Wat doe ik verkeerd? Hoe kan ik weer iets van God ervaren in mijn leven en vertrouwen dat het goed is, hoe het ook gaat?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

Bij het lezen van deze vraag kwamen de versregels bij ds. P. C. van Keulen op vanuit Psalm (berijmd) 73: 'Dan peinst de ziel: is ‘t waar, zou God ook weten van mijn droevig lot, zou d’ Allerhoogste van mijn klagen en bittere rampen kennis dragen?', alsook: 'Want al de dag ben ik geplaagd... en nooit verscheen er morgenstond.' "Zeker, er staat nog meer in deze Psalm, maar je kunt in je leven je daar zo in bevinden en niet verder komen", geeft de hervormde emerituspredikant mee.

"Het is niet eenvoudig, juist als je zo ondervindt dat je niet kunt bidden en als het wel lukt het niet tot je doordringt, toch, stort voor Hem uit je ganse hart, al is het maar in een enkel woord. Blijf God ook maar vasthouden door Zijn Woord in je handen te nemen, lees af en toe een klein stukje, en als je niet kunt zingen, lees dan af en toe maar een berijmd versje uit de Psalmen."

De dominee uit Bodegraven verwijst naar de worsteling die de Heere Jezus zelf heeft ondervonden tijdens zijn lijdensweken. "Zie hoe Jezus ook jou daarin gelijk geworden is en dat terwijl wij niet verdiend hebben dat God naar ons zou omzien. Opdat wij nooit en te nimmermeer van God verlaten zouden worden. Dat betekent niet dat al onze aardse pijn, moeiten en zorgen daarmee ineens zijn opgelost, maar wat jou wel mag bemoedigen en aansporen om niet op te geven, maar juist te meer om je blijvend op Hem te werpen met alles van je (geestelijke) leven."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen