HHK Staphorst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 mei 2021 door Redactie

Ledenaantal Hersteld Hevormde Kerk groeit toch

Het landelijk aantal leden van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) is toch gestegen. In het vandaag verschenen jaarboek stond vermeld dat er voor het eerst sinds jaren sprake was van een daling. Dat blijkt niet te kloppen. De afgelopen jaren groeide de kerk, die zich in 2004 afsplitste van de Nederlands Hervormde Kerk, gestaag. Het afgelopen jaar kwamen er 226 leden bij.

In het jaarboek stond juist dat er 189 leden minder waren dan het jaar ervoor. Het Reformatorisch Dagblad weet echter te melden dat dit niet klopt en dat er sprake is van een fout in het jaarboek. Dat meldt H. ten Klooster, directeur van het kerkelijk bureau van de HHK, aan die krant. Hi deelt tevens direct de goede cijfers. Volgens hem zijn er juist 226 leden bijgekomen. Dit zou het vijfde jaar op rij zijn dat het landelijke ledenaantal van de HHK groeit. 

In het jaaroverzicht wordt ook ingegaan op de coronacrisis. Ds. D. J. Diepenbroek uit Putte schrijft dat de kerk tijdens de crisis steeds meer onder een vergrootglas is komen te liggen in de samenleving: „De media hebben gepost bij kerkgebouwen; niet om iets op te vangen van de verkondiging, maar om kerkgangers te turven. We kunnen ons daarover beklagen, maar het is beter om onder ogen te zien dat de kerk de eeuwen door altijd onder een vergrootglas heeft gelegen. Laten we daarom niet klagen, maar altijd bereid zijn om verantwoording af te leggen van de hoop die in ons is.”

De Hersteld Hervormde Kerk ontstond in 2004 toen een aantal gemeenten besloot niet langer onderdeel te kunnen zijn van de Nederlandse Hervormde Kerk omdat die samenvloeide met andere kerken tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Foto: HHK Staphorst

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen