Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2021 door Nederlands Bijbelstudie Centrum

Evangelisatietent Nederlands Bijbelstudie Centrum start in Wezep

Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) strijkt deze zomer met zijn rood-blauwe, circusachtige tent neer in slechts enkele plaatsen in het land. De ‘tournee’ met als thema ‘Blij met de Bijbel’ start weer - coronaproof - in Wezep op zondag 6 juni. Tot en met vrijdag 11 juni staat de tent bij Boomkwekerij Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg 410.

Elke avond om 20:00 uur is er een samenkomst. Dit jaar zijn er overdag geen meetings voor vrouwen en kinderen. Raadpleeg voor actuele informatie de website: www.bijbelstudie-evangelisatie.nl. In alle meetings staan geloof in Jezus Christus en het belang van de Bijbel centraal in gesproken en gezongen woord, zeggen de organisatoren

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tweemaal spreekt (zondag en vrijdag). Andere sprekers: Rasak Avakhti (maandag en woensdag) en Jacques Brunt (dinsdag en donderdag). Muzikale medewerking: BBC-Combo (zondag), Quartet Nieuwleusen (maandag), Urker Mannenduo (dinsdag), Familie Coster (woensdag), Jan Durk Wierda (donderdag) en het Bijbelse Boodschap Koor (vrijdag).

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt Ab Klein Haneveld. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”

Volgens Klein Haneveld is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Het is de zestiende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er toen na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen