ECM Nederland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 mei 2021 door ECM Nederland

Peter Wierenga nieuwe directeur ECM Nederland

Peter Wierenga wordt met ingang van 1 oktober 2021 directeur van European Christian Mission (ECM) Nederland. Hij volgt Hans Kuijpers op, die na 12,5 jaar voor ECM gewerkt te hebben met pensioen gaat.

ECM is een internationale en interkerkelijke zendingsorganisatie die zich sinds 1904 inzet voor zending in Europa. ECM wil alle volken van Europa met het Evangelie bereiken. ECM werkt momenteel met ruim 200 zendingswerkers in 27 Europese landen, uitgezonden vanuit 9 kantoren, waaronder Nederland.

Peter Wierenga is sinds 1995 betrokken bij missionair pionieren in Nederland, sinds 2005 ook in Europa. Hij is momenteel trainer en coach voor City to City Europe en werkt als adviseur en coach voor een breed scala aan kerken via zijn eigen Bureau Kerkwerk. Hij adviseert tevens de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) op het gebied van evangelisatie, kerkplanting en integral mission.

Peter begon zijn werkende leven als leerkracht op diverse basisscholen. Na een opleiding missiologie werd hij met zijn gezin door Verre Naasten uitgezonden naar de Filippijnen. Terug in Nederland was hij lange tijd directeur van het Landelijk Verband voor Evangelisatiearbeid en vervulde hij diverse directeurs- en adviseursrollen binnen de GKv en de NGK rond zending, gemeenteopbouw en kerkplanting. In 2012 richtte hij Bureau Kerkwerk en Kerkopdekaart.nl. Recent publiceerde Peter samen met Remmelt Meijer het boek Herkerken - de toekomst van geloofsgemeenschappen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen