kruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 mei 2021 door Jeffrey Schipper

'Ik vind het moeilijk om op God te vertrouwen'

"Ik heb een vraag over het vertrouwen op God. Ik heb altijd geleerd dat ik Hem alles vragen mag. Toch merk ik dat, hoewel Hij altijd helpt, ik eigenlijk amper op Hem vertrouw. Pas achteraf denk ik dan, zie je wel dat Hij je hielp en dat je Hem vertrouwen kan. Ik vind het moeilijk dat vertrouwen te vinden. Heeft u tips voor mij? Of bijbelgedeelten die ik hierover kan lezen?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Nu is het voor elk mens van huis uit moeilijk om alleen op God te vertrouwen" erkent ds. A. van Vuuren. "Zeker als alles tegen zit en er geen hulp van God schijnt te dagen. Vraag de Heere biddend veel om meer vertrouwen op Hem. Je geeft zelf al aan dat je alles aan de Heere voor legt. Stort voor Hem uit uw hele hart (Ps. 62). Lees veel in de Psalmen die spreken over dat vertrouwen." Ter illustratie noemt hij Psalm 25, 31, 37, 56, 62 en 91. "Met name de Bijbelkennis wil de Heilige Geest gebruiken om je vertrouwen te voeden. Godsvertrouwen wordt gevoed van uit Gods Woord."

"Zoek veel het contact met medegelovigen die over de Heere en zijn dienst spreken", geeft de hervormde emerituspredikant mee. "Ik denk aan Jonathan die Davids vertrouwen in God versterkte (1 Samuel 23:16). Tenslotte, je schrijft dat je je vaak achteraf realiseert dat Hij te vertrouwen is omdat Hij je gebeden verhoort. Maar dan kun je toch bij een volgende gelegenheid denken: Hij blijft dezelfde. Hij heeft me toen verhoord, dan zal Hij dat nu ook weer doen. Dat geeft toch vertrouwen..."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen