Koerden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2021 door Patrick Goede

Turkije bombardeert christelijke dorpen in Irak: "Lijkt op een etnische zuivering"

Turkije heeft een aantal dorpen in Noord-Irak gebombadeerd. Het gaat om een Koerdisch deel dat autonomie geniet. Huizen en een kerk van christelijke minderheden zouden hierbij beschadigd zijn volgens Jerusalem Post. "Mensen waren doodsbang", zegt een lokale getuige.

Turkije beweert dat het terreur bestrijdt met de bombardementen. Maar volgens de Jerusalem Post lijkt het meer op een "etnische zuivering" wat er in de gebieden gebeurt en is het vergelijkbaar met 2018, toen 170.000 Koerden in de handen van door Turkije gesteunde jihadisten werden verdreven. 

Ook al zijn er op dit moment geen terroristische aanvallen richting Turkije vanuit Syrië en Irak, toch heeft het land zijn verschillende uitvalsposten in de regio van Noord-Irak. Duizenden dorpen in die buurt zijn de afgelopen jaren slachtoffer geworden van de aanvallen en bombardementen van Turkije. Duizenden mensen hebben hun huis moeten verlaten.

Reacties

J
En de wereld zwijgt. De media kijkt niet toe maar zelfs bewust de andere kant op. Koerden mag je uitmoorden en hoef je geen eigen stukje lang te gunnen. Voor Koerden hoef je niet te demonstreren. Ik zou niet eens weten hoe de Koerdische vlag er uit ziet, want daar loopt ook niemand uit protest mee te zwaaien.
J
Kamervragen stellen hierover. Kijken wat Denk hierover terug te zeggen heeft. Zijn zijn de lange arm van Erdogan in Nederland.
L
Waar is nu de politieke morele verontwaardiging? De stilte is oorverdovend!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen