Occultisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 mei 2021 door Patrick Goede

Britse baptisten waarschuwen voor toegenomen interesse in occultisme tijdens coronacrisis

Een groep baptisten waarschuwt voor de toegenomen interesse in het occultisme. Volgens de groep heeft corona eraan bijgedragen dat mensen die hun dierbaren verloren zijn tijdens de coronapandemie hun toevlucht zoeken in het occulte. "Er is vaak weinig contact mogelijk geweest op het eind. Daarom is er bij veel mensen psychische nood", zegt projectleider ds. Jayne Irlam bij Premier Christian News.

"Het is volkomen begrijpelijk dat mensen die geen afscheid konden nemen van hun dierbaren interesse tonen in het soort spiritualiteit dat communicatie met de doden mogelijk zegt te maken. Maar deze praktijken zijn verboden door God in de Bijbel om ons te behoeden van demonische gebondenheid. Die gebondenheid heeft dan weer een christelijke benadering nodig om zo'n persoon vrij te zetten", vervolgt Jayne Irlam.

Volgens haar is het jammer dat velen eerst hun toevlucht zoeken in andere vormen van spiritualiteit en niet direct in de kerk. "Mijn advies aan kerken is om op de uitkijk te staan voor mensen die op zoek zijn en soms zomaar de kerk binnen lijken te wandelen of juist weer uit wandelen. Wees er duidelijk in dat een leven met Christus niet gecombineerd kan worden met allerhande vormen van spiritualiteit."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen