christenen in Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2021 door Redactie

Christelijke gezinnen in Pakistaans dorp aangevallen door ruim 200 moslims

In Pakistan heeft een groep van meer dan 200 moslims christelijke gezinnen aangevallen. Meerdere christenen liepen daarbij botbreuken op en hun bezittingen werden vernield. Ze zijn vooral bang voor herhaling. De aanval vond plaats in het dorp Chak 5 in de regio Okara, dat in de provincie Punjab ligt.

De meerderheid van het dorp bestaat uit moslims, maar toch wonen er zo’n 80 christelijke gezinnen. Die hebben het echter zwaar te verduren. UCANews meldt dat zo’n twee weken geleden grote groepen moslims de huizen van christenen binnenvielen met knuppels, stenen, bijlen en glazen flessen. Daarmee werd ingeslagen op de christenen. Ook werden de huizen vernield. Wonder boven wonder vielen er geen doden bij de aanval. Wel raakten minstens acht christenen gewond. Daarbij liepen verschillende van hen botbreuken op. Ook werden jonge meisjes mishandeld en werden de haren van vrouwen uitgetrokken.

Pater Khalid Mukhtar, pastoor van de St. Thomas Katholieke Kerk in het dorp, vermoed de aanleiding van de aanval te weten, zo vertelt hij tegen UCANews: "Een aantal katholieke jongeren was een dag eerder de kerk aan het schoonmaken toen een islamitische landeigenaar langsliep. Hij beschuldigde de jongens ervan dat ze stof op hem gooiden en vervolgens werden de jongens aangevallen. Een dag later werden de huizen van christenen in ons dorp aangevallen.”

De christelijke bewoners van het dorp zijn vooral erg bang geworden na de aanval die op 15 mei plaatsvond. Hoewel de politie een onderzoek is gestart en een rapport over de aanval heeft opgesteld, hebben christenen weinig vertrouwen in de bescherming van overheid en politie. Dat zegt ook Mukhtar: "Het beleid van de overheid moedigt aanvallen op religieuze minderheden aan. De daders gaan meestal vrijuit. Ik merk dat de lokale bevolking bang is voor een nieuwe aanval.”

Op social media verschenen beelden naar aanleiding van de aanval. LET OP: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Waarom eisen wij dat Pakistan personen veroordeelt die:

- GEEN verbod overtreden door kaffirs lastig te vallen en/of te doden

maar daarentegen juist

- de opdracht/´recht´ uit hun `handboek´ uitvoeren!

TERWIJL

WIJ iets dergelijks DOEN in NEDERLAND!

Het is VERBODEN om een persoon/mens te vermoorden!

maar

een vrouw heeft het ´recht`(opdracht) om een `potentieel mens in haar baarmoeder` te vermoorden door de `zwangerschap af te breken`.

Medici zijn zelfs VERPLICHT aan die MOORD mee te werken!

ABORTUS - is en BLIJFT - MOORD!
J
Wie weet EEN vers in het ´handboek van de ideologie van de wreede´ dat verbiedt om kaffirs, ´ongelovigen´ lastig te vallen, hetzij te doden!

Daarentegen staan er wel tientallen opdrachten om ´kaffirs, ongelovigen, afvalligen te doden.Fight those who believe not in Allah nor the Last Day, nor hold that forbidden which hath been forbidden by Allah and His Apostle, nor acknowledge the Religion of Truth, (even if they are) of the People of the Book, until they pay the Jizya with willing submission, and feel themselves subdued.