Fulani herder Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2021 door Redactie

Moslimterroristen veroorzaken bloedblad in Nigeria: 14 christenen gedood

Bij een aanval door moslimterroristen zijn veertien Nigeriaanse christenen om het leven gekomen. "Er waren onder hen ook kinderen en acht slachtoffers kwamen uit dezelfde familie", vertelt ooggetuige Mandik in een sms aan Morning Star News.

Ook Asabe Samuel (60) was getuige van het verschrikkelijke bloedbad. "Ik was in het centrale deel van het dorp bij de winkels en de markt, toen ik plotseling Fulani-herders in het rond hoorde schieten in de omgeving van mijn huis. Iedereen sloeg op de vlucht, we moesten ons zo snel mogelijk verstoppen", vertelt de oudere vrouw aan Morning Star News. Mensen adviseerden haar om niet naar huis te gaan, maar Samuel luisterde niet. "Ik rende naar mijn huis. Onderweg vond ik een gemeentelid Istifanus Shehu (40) dood in mijn straat. Hij was neergeschoten. Op de achtergrond hoorde ik de terroristen schreeuwen: 'Allahu Akbar!' Daarnaast spraken zij tegen elkaar in het dialect van de Fulani."

De Fulani is een islamitische herdersstam uit Nigeria. Ze trekken door het noorden van het Afrikaanse land en laten een spoor van dood en vernieling achter zich. Nigeria staat op plaats 9 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Christenen in het land hebben volgens de hulporganisatie onder andere te maken met islamitische onderdrukking en wantrouwen van de overheid sinds de islam meer politieke invloed heeft gekregen.

Reacties

R
En de wereld zwijgt...

Als er iemand van de zwarte bevolking gedood wordt, wat natuurlijk ook verschrikkelijk is staat heel de wereld op z'n kop en Nederland, zelfs bij een grap over zwarte Piet en dit bericht weer en het geweld tegen de Joden wereldwijd, met leuzen dat Hitler z'n werk niet heeft afgemaakt en alle Joden dood moeten en de vrouwen verkracht worden

en in elkaar worden geslagen, wordt er amper aandacht aan besteed. De wereld is zo hypocriet als maar zijn kan....
J
Hoi Richard,

Waar ik van WALG is mijn ´onverschilligheid´ voor het lijden van onze broeders en zusters!!

Open Doors toont al decennia aan dat er een systematische christenvervolging, moordpartij plus vernietiging en/of roof van bezittingen plaats heeft.

Ruim 300 MILJOEN broeders en zusters hebben in 2020 dagelijks met zware tot EXTREME vervolging/moord te maken.

Daders zijn BEKEND!

En wat doen WIJ (jij) ik als Christenen daar TEGEN?

Geven OD een paar euro, bidden enkele minuten

en gaan over tot de orde van de dag??

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen