Bijbel in kerkdienst - Amerika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 mei 2021 door Redactie

Onderzoek: Slechts 6 procent van Amerikanen heeft 'Bijbels wereldbeeld'

Volgens recent onderzoek van christelijke onderzoekscentrum Barna Group heeft slechts 6 procent van de Amerikanen een 'Bijbels wereldbeeld', meldt de Christian Post. Het onderzoek spiegelde het wereldbeeld van de ondervraagden aan vragen over reïncarnatie, de gevolgen van zonde, schepping en evolutie en andere heikele onderwerpen binnen de kerk.

Het gerenommeerde christelijke, Amerikaanse onderzoekscentrum geeft aan dat 51 procent van zichzelf denkt een Bijbels wereldbeeld te hebben, maar dat dit in slechts 6 procent van de gevallen ook daadwerkelijk zo is. Onder millenials was dit verschil nog groter. Van deze groep jongere Amerikanen identificeert 61 procent zich als christen, maar houdt slechts 2 procent er een Bijbels wereldbeeld op na.

Het Bijbelse werelbeeld van Amerikanen wordt steeds zeldzamer volgens Barna. In 2017 hield ongeveer 10 procent van de ondervraagden er een Bijbels wereldbeeld op na, ondanks dat er minder christenen meededen aan dit onderzoek (46 procent).

Tony Perkins van Family Research Council, een organisatie die zich inzet voor het promoten van een christelijke levensstijl onder Amerikaanse gelovigen, reageert geschrokken op het onderzoek. Hij onderstreept het belang van het uitkomen voor het geloof en het vasthouden aan tradities en christelijke waarden. "Christenen hebben de plicht om culturele trends te weerstaan en Gods waarheid te proclameren, hoe donker en dwalend de wereld ook is. Je hebt vaste grond nodig", aldus Perkins.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wie bepaalt wat een Bijbels wereldbeeld is?