Ravi Zacharias
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2021 door Redactie

Collega van Ravi Zacharias reageert op seksschandaal: "Ik wilde dat het niet waar was"

Een apologeet van Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) voelt zich bedrogen na het uitkomen van seksueel misbruik door de oprichter van de organisatie. Abdu Murray schreef een boek met de inmiddels overleden Ravi Zacharias en werkte jarenlang met hem samen, meldt de Christian Post. In het najaar van 2020 werd Zacharias aangeklaagd. Onderzoek bevestigde de aantijgingen jegens Zacharias. "Ik wilde niet dat het waar was", reageert Murray.

Nu apologeet Abdu Murray terugkijkt op de jaren waarin hij met Ravi Zacharias werkte, ziet hij signalen die hij eerder negeerde. "Toen Zacharias een eerste keer werd aangeklaagd voor misbruik in 2017 zei hij: 'Ik heb niets te verbergen.' Ik dacht toen dat hij dit zei, omdat hij werkelijk onschuldig was. Inmiddels heb ik iets belangrijks geleerd… het was een tactiek om mensen het zwijgen op te leggen", aldus Murray.

In e-mails is terug te lezen hoe Murray in de tijd van de rechtszaak Zacharias bemoedigt. Daarnaast stond Murray bekend als de waakhond van Zacharias en kon hij in de jaren dat de oprichter van RZIM nog leefde hem fel verdedigen. Tot aan de dood van Ravi Zacharias bleef Murray met hem samenwerken. Een paar weken voor het overlijden van Zacharias brachten Murray en hij samen een boek uit met de titel Seeing Jesus from the East. "Abdu Murray kan wel zeggen dat hij verblind was, maar hij hield zijn blindheid tegen willens en wetens in vol. Het was zijn missie om geruchten over Zacharias snel te verhelpen", reageert Steve Baughman, criticus en schrijver van een boek over het misbruik door Zacharias.

Inmiddels ziet Murray in dat Zacharias hem jarenlang voor de gek heeft gehouden. "Je moet altijd scherp blijven", reageert Murray. "Bewaak je eigen hart. Ga na of iets waar is of dat je zegt dat iets niet waar is, omdat je dat graag zou willen dat het niet zo is. Veel mensen geloofden Zacharias, omdat ze niet konden geloven dat hij niet de waarheid zou spreken. Ik geloof dat we de waarheid moeten accepteren, ook al is dit confronterend."

Reacties

J
Hier wat hij zegt samen met Josh McDowell en z'n zoon Sean: https://www.youtube.com/watch?v=lLYjzPZK7gw (wel in het Engels).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen