GerGem-dominees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2021 door Redactie

Curatorium GerGem laat autoverkoper uit Nunspeet toe als student

Tijdens de tweede vergaderdag heeft het curatorium woensdag één student toegelaten tot de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten (GerGem).

Het gaat om dhr. J. Kroon uit Doornspijk (38 jaar). Kroon is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is verkoopleider in de automobielbranche en ouderling in Nunspeet. Eerder deze week werd ook accountant en diaken W. de Jong uit Kootwijkerbroek toegalten tot de Theologische School. Woensdag 26 mei is de tweede en laatste vergaderdag van het curatorium in de School aan de Boezemsingel in Rotterdam.

Vorig jaar werden drie ouderlingen toegelaten tot de Theologische School om in de toekomst als predikant te kunnen dienen binnen de GerGem. Jaarlijks worden er met ongeveer twintig kandidaten toelatingsgesprekken gevoerd. De overgrote meerderheid (ongeveer 90 procent van de kandidaten) wordt tijdens de curatoriumvergaderingen afgewezen.

Vanwege het predikantentekort wordt er aan de vergaderdagen veel waarde gehecht. De GerGem heeft in Nederland 63 predikanten en 150 kerkelijke gemeenten.

Lees ook: Dominee worden in de GerGem: hoe gaat dat in z’n werk? en Het GerGem-curatorium: waar komen de geheimzinnigheid en kritiek vandaan?

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken het GerGem-curatorium in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 16:57


Curatorium GerGem
- Waarom ik bezorgd ben over toelatingsbeleid GerGem-predikanten
- Dominee worden in de GerGem: hoe gaat dat in z’n werk?
- Cor Verkade kritisch op toelatingsbeleid GerGem-dominees: "Een fnuikend systeem"
- Velen in ons kerkverband zetten vraagtekens bij toelatingsbeleid GerGem-predikanten
- Het GerGem-curatorium: waar komen de geheimzinnigheid en kritiek vandaan?
Meer over Curatorium GerGem »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen