werkvloer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2021 door Redactie

Onderzoek: Hoe beleven christenen op het werk hun geloof?

Er is weinig te vinden hoe christenen op het werk hun geloof beleven. Daarom is Maarten Pijnacker Hordijk een onderzoek gestart onder christenen in een werk- en/of studie situatie. Waarbij ‘werk’ gelezen mag worden als ‘bezigheden’, dus ook onbetaald vrijwilligers- en huishoudelijk werk vallen eronder.

Via een enquête op www.is.gd/geloof (gemakkelijk te onthouden) en onderstaande QR-code probeert hij vele duizenden christenen te vinden die daarover iets willen vertellen in ongeveer 7 minuten. En ook hoe de huidige coronacrisis daarop invloed heeft. Men kan ook wensen en behoeften aangeven. Met de resultaten gaat geprobeerd worden om christenen beter te ondersteunen in hun werksituatie.

In een column op www.geloofenwerk.nl gaat Pijnacker Hordijk alvast in op factoren die te maken hebben met hoe christenen op het werk hun geloof beleven. Zoals de visie op werk: is het een ‘noodzakelijk kwaad’ of een ‘roeping van God’, om maar eens twee uitersten te noemen? En natuurlijk heeft het te maken met de eigen geloofsbeleving, die sterk zal worden gekleurd door de kerkelijke traditie en het zicht op de geestelijke wereld. Wil je je geloof privé houden en werk en geloof dus strikt scheiden? Of is er het besef dat je 24/7 christen bent, dus ook op je werk, en zoekt men naar wegen om het geloof op het werk gestalte te geven? Met interesse wordt uitgekeken naar de resultaten van de enquête en welke conclusies daaruit getrokken mogen worden.

Klik hier om de enquête in te vullen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen