Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2021 door Redactie

Creatieve school IAM organiseert tussenjaar voor jongeren

"We gaan dit hoe dan ook doen, of het nu met tien studenten is of met dertig." Jennifer Bakker, directeur van de creatieve school IAM (Intuïtieve Arts Movement), spreekt met passie en overtuiging terwijl ze uitlegt hoe de creatieve school begon en praktisch in elkaar zit.

Vijf jaar geleden kreeg Carla Veldhuis (kunstenaar en theatermaker en aan de school verbonden als hoofddocent theater) de droom een opleiding in ons land te beginnen voor jongeren met passie voor God en talent voor kunst. Een school met kwalitatief goed onderwijs om studenten te vormen in het creatieve vak, maar ook in hun geloof en in hun betrokkenheid op anderen en de maatschappij. Vandaag ben ik met mijn zoon en acht andere geïnteresseerden op de Open Dag.

Je kunt het zien als vormingsjaar. De studenten krijgen twee dagen les in hun hoofdvak (dans, beeldende kunst of theater) door professionele christendocenten. Daarnaast krijgen ze iedere week een dag bijbelonderwijs en een dag les in verschillende kunstvakken zoals videografie, fotografie, storytelling enz. en in vaardigheden die nodig zijn om mee te werken aan maatschappelijke projecten. Ook krijgen ze begeleiding van een professionele coach die hen helpt in hun individuele talentontwikkeling en plan na IAM. Op zondag dragen de studenten met dans of theater bij aan de kerkdienst van Credo Church, wat ook de locatie is van I AM.

Credo Church Amsterdam staat middenin een woonwijk (Tuindorp Oostzaan). Deze gemeente vervult een belangrijke sociale rol met een eigen BSO, een koffiebar en doordat ze voedselpakketten verzorgt. De studenten van I AM zullen hier in praktijk brengen wat ze leren, bijvoorbeeld door theaterles, dansles of les in beeldende vorming te geven aan de kinderen van de BSO.

Na de plenaire bijeenkomst gaan de belangstellenden in groepjes uiteen met de hoofdvakdocenten. Zo kom ik bij Carla Veldhuis, hoofddocent theater, terecht. Ze vertelt hoe een theaterstuk zonder woorden haar ogen opende voor Gods liefde. Kunst kan vertellen wat met woorden niet lukt. De vijf theaterdocenten van dit hoofdvak zullen vanuit hun eigen specialisme de studenten leren hoe je het Evangelie kunt dragen door middel van verschillende vormen van theater zoals toneel, mime, kindertheater en puppeteer-theater.

Het eerste jaar start op 29 augustus 2020. Lesdagen zijn woensdag tot en met zaterdag en op zondag de bijdrage aan de dienst van In Credo Church. I AM kiest bewust voor deze lesdagen, omdat veel artiesten in de weekenden werken. Op maandag en dinsdag kunnen de studenten werken om het schoolgeld (4350,-) te betalen. In het kerkgebouw zijn zes kamers te huur voor wie te ver weg woont om heen en weer te reizen of geen gastgezin kan vinden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen