Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2021 door Redactie

Uitdagende bijbelstudies SeeYou voor mensen met en zonder beperking

Stichting SeeYou, voorheen Light for the World Nederland, lanceert deze maand een boekje met Bijbelstudies rondom het thema ‘onbeperkt welkom’. Ieder mens is kostbaar en waardevol, met én zonder handicap, is het uitgangspunt van het boekje. Diverse bekende christelijke auteurs, zoals Gert-Jan en Rianne Segers, Mirjam Kollestaart en Joost Smit, leverden een bijdrage.

Diverse thema’s komen aan bod, zoals handicap in de Bijbel, de ruimte voor anders-zijn, en de uitdaging om samen-leven van mensen met en zonder handicap vorm te geven.
“Bij God is iedereen onbeperkt welkom”, zegt Dicky Nieuwenhuis, directeur van SeeYou. “We zijn allemaal naar Zijn beeld geschapen, met én zonder beperking. Toch ervaren veel mensen met een beperking dat ze níet welkom zijn in de samenleving, en helaas ook in de kerk. Dit geldt zowel voor onze projectlanden in Afrika en Azië, als Nederland. Met deze bijbelstudies willen we graag een bijdrage leveren aan het gesprek hoe we met elkaar een welkome, inclusieve gemeenschap kunnen zijn. Welke barrières moeten daarvoor weggenomen worden? Hoe kunnen we elkaar inspireren om onszelf en de ander te accepteren, inclusief onze beperkingen?”

‘Onbeperkt welkom’ kan gebruikt worden in een Bijbelkring, gezin of individueel. Naast bijbelstudies zijn er verwerkingsvragen en uitdagingen in opgenomen, en verhalen uit het werk van SeeYou.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen