wim a.
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2021 door Redactie

Tweede rechtszaak voormalig directeur Timotheos vandaag van start; misbruik minderjarige meisjes

Vandaag start in Malawi de tweede rechtszaak tegen Wim A. De voormalig financieel directeur van stichting Timotheos wordt verdacht van misbruik. Zelf ontkent hij en stelt hij dat het een wraakactie betreft van voormalige collega’s.

A. werd de afgelopen jaren al meerdere keren gearresteerd rondom de verschillende misbruikzaken. Allereerst was er een zaak waarbij hij misbruik zou hebben gemaakt van zijn positie ten opzichte van jonge mannen in het hulpprogramma waar hij leiding aan gaf. Hij was degene die studenten een studiebeurs kon geven, iets dat het leven van jonge mensen in het arme land volledig kan veranderen. Jonge mannen tussen de 22 en de 40 jaar beschuldigen hem ervan dat hij ze dwong tot seksuele handelingen in ruil voor een studiebeurs. Wanneer ze niet aan zijn eisen voldeden, dreigde hij ze uit te sluiten van het studieprogramma of raakten ze hun baan kwijt. Deze rechtszaak loopt inmiddels al langer. Hij legde in deze zaak ook al een bekentenis af, maar trok deze later weer in. De zaak heeft, mede door het coronavirus, veel vertraging opgelopen.

Vandaag start er echter een tweede rechtszaak en die is nog ernstiger. Het gaat hierbij namelijk om misbruik van minderjarige meisjes. De slachtoffers zouden tussen de 15 en de 19 jaar oud zijn en allemaal een verklaring hebben afgelegd. De Telegraaf weet te melden dat A. zelf stelt dat het om een wraakactie gaat van voormalige bestuursleden van Timotheos. Zijn advocaat zegt in een reactie dat A. kritische vragen stelde over hoe er om werd gegaan met het geld dat voornamelijk van Nederlandse christenen afkomstig is. Daarom zouden ze hem willen wegwerken. De stichting zelf ontkent dit en zegt dat er geen enkele aanwijzing is voor deze aantijging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen