Paus Franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2021 door Redactie

Paus Franciscus presenteert plan voor verduurzaming katholieke kerk

Paus Franciscus heeft een zevenjarig plan bekendgemaakt voor de verduurzaming van de katholieke kerk. "Laten we ons inzetten voor een betere toekomst en de aarde herstellen in haar oorspronkelijke schoonheid", stelt de paus in de aankondiging van het plan.

Het plan van de paus is een 'antwoord op de roep van de aarde'. De zeven doelstellingen waarop het platform zich volgens de Christian Post zal concentreren, zijn het antwoord op de kreet van de aarde, het antwoord op de kreet van de armen, een groene economie, het aannemen van een eenvoudige levensstijl, veruurzaming van het onderwijs, duurzame spiritualiteit en het vergroten van de betrokkenheid van de kerkelijke gemeenschap. "We hebben een grote verantwoordelijkheid, vooral richting de toekomstige generaties. Welke wereld willen we doorgeven aan onze kinderen en jonge mensen?", stelt de paus in een videoboodschap bij het plan. "We hebben van God een tuin gekregen. We kunnen onze kinderen niet een woestijn teruggeven."

In het document dat de paus introduceert, staan concrete doelen die de katholieke kerk in de komende zeven jaar wil behalen. 'We zetten ons in voor volledige duurzaamheid in de geest van integrale ecologie om een meer inclusieve, broederlijke, vreedzame en duurzame wereld te creëren', staat onder andere in het plan.

Ondanks dat de nood volgens paus Franciscus hoog is, is de wereld nog niet verloren. "Er is hoop. We kunnen allemaal samenwerken op onze eigen manier en vanuit onze eigen ervaring. Iedereen kan met zijn eigen initiatieven en naar eigen vermogen bijdragen aan de verandering. Zo kunnen we de aarde herstellen in haar originele schoonheid. De schepping zal opnieuw stralen zoals God het bedoeld heeft", aldus de paus.


Duurzaamheid
- Christenen lanceren groen manifest: "Coronacrisis legt weeffouten bloot"
- Projectleider Groen Geloven: "Ik vind het fascinerend om te zien dat steeds meer kerken wakker worden"
Meer over Duurzaamheid »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
https://www.youtube.com/watch?v=ntwz1DL_s7g