Ds. R. Jansen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. R. Jansen aan de slag in CGK Dordrecht-Zuid

Ds. R. Jansen (foto) neemt na zeven jaar afscheid van de christelijke gereformeerde kerk in Kornhorn. De predikant heeft een beroep uit Dordrecht-Zuid aanvaard. De gemeente was vacant omdat ds. G. J. H. Vogel vorig jaar aan de slag ging als geestelijk verzorger in het Van Weel-Bethesdaziekenhuis in Dirksland.

Ds. J. R. Visser (Zwolle) heeft een beroep van de gereformeerde Elimkerk (Gereformeerde Kerken Nederland) in Ede aanvaard. De predikant verliet in 2015 de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv). De Gereformeerde Kerken Nederland werd op 26 november 2009 opgericht door enkele kerken en predikanten van de GKv en de Gereformeerde Kerken in Nederland (hersteld), een eerdere afsplitsing van de GKv.

Ook de Nederlands gereformeerde kerk in Veenendaal verwelkomt een nieuwe predikant: ds. J. G. Vel Tromp. De voorganger uit Langerak gaat aan de slag als opvolger van de vorig jaar naar Wageningen vertrokken ds. D. A. Lagewaard. De gereformeerd-vrijgemaakten in Hardinxveld-Giessendam zoeken verder naar een gemeentepredikant, nadat ds. J. A. Schelling (Haarlem) bedankte.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen