Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2021 door Christelijke Hogeschool Ede

Studiemiddag: Pastorale wegen naar heelwording na seksueel misbruik

De CHE organiseert op 26 mei de online studiemiddag Samen door de woestijn, pastorale wegen naar heelwording na seksueel misbruik. Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met PKN, Veiligekerk.nl, VPSG, Meldpunt Misbruik, SMPR, PThU, en de Raad van Kerken. De voorzitter van deze middag is Sophie Bloemert.

Seksueel misbruik verandert je voor het leven. Heel veel mensen hebben hiermee te maken: één op de drie vrouwen en één op de vijf mannen heeft seksueel geweld ervaren in onze samenleving. De #MeToo beweging heeft ons hier nog bewuster van gemaakt. Wat betekent dat nu in de pastorale praktijk? Deze studiemiddag werd ontwikkeld voor pastores, geestelijk verzorgers, opleiders, vertrouwenspersonen, kerkelijk werkers, studenten en overige mensen die zich betrokken weten bij deze thematiek.

Er worden deze middag verschillende workshops gegeven met diverse werkvormen over onder andere vergeving, seksuele grensoverschrijding in de kerkelijke gemeente en positieve lichaamsbeleving.

Exodus
Op deze studiemiddag verbinden we deze ervaring van pastoranten met het bevrijdingsverhaal uit Exodus. Op de uittocht uit het slavenbestaan in Egypte volgt niet direct de intocht in het beloofde goede land. De weg gaat door onherbergzaam gebied. Het volk wordt belaagd door vijanden van buiten en van binnen. Het is een worsteling om het leven te leren met enkel een visioen voor ogen. En toch, midden in de woestijn, op de plek van overleven, is er leven, volop en voluit.

Aan deze dag werken mee: theoloog en counselor Mirjam Visser-Fuchs, coach en counselor Lien Daams, dr. Riëtte Beurmanjer, priester en geestelijk verzorger Remy Jacobs, ds. Alexander Veerman, Nico van der Voet, Andries Scherpenzeel en Jeanette de Korte.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen