Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

31 mei 2021 door Wilma Veen

De zomer is in aantocht!

De zomer is in aantocht!

Ga erop uit! We hijsen de zeilen. 

Vandaag, nu!

De zomer is in aantocht. 

Ik vind niets mooier dan met een bootje het water op. En het wordt nog mooier op het moment dat je de motor uit kunt zetten en de zeilen kunt hijsen. Dan duwt de wind je vooruit en stilte overvalt je. Het klotsen van het water tegen de boeg is het geluid dat je helpt herinneren dat alles wat je beleeft echt is. Dat. Daar hou ik zo van.

Als ik na zo’n zeiltocht over de steiger in de haven kijk, zie ik jachten die al maanden aangelijnd in hun box liggen. De aangroei van zeepokken en wier verklappen het verhaal van hun langdurig verblijf in de haven. 

Hebben de zeepokken en het wier zich ook aan jouw levensboot gehecht? Durf jij jouw vertrouwde havenbox uit te varen? Verlang je naar een nieuwe tocht in je leven? 

Als je zeepokken en wier aan je romp laat hangen, zal de snelheid uit de vaart gaan. En nog even en je schroef loopt vast en je komt niet meer vooruit.  

“Een heel grote groep mensen kwam naar Hem toe. Daarom ging Hij in een boot zitten en voer een klein eindje het meer op.” (Markus 4:1, BB

Al ga je maar een klein eindje het meer op, net als Jezus. 

Maar ga! 

Laat los… 

Op het moment dat Jezus in de boot stapte en de lijnen losliet, vergrootte Hij Zijn bereik. Vanaf de boot was Hij verstaanbaar voor een grote groep mensen. Hij kon alle mensen beter zien en werd zelf niet platgedrukt door alle mensen die zo dicht mogelijk bij Hem wilden zijn. 

Onze levensboot mogen we ook van de kant duwen. De lijnen losmaken en vertrouwen dat het ons meer zal brengen dan de veiligheid van de haven.  

Zullen we samen bidden? “Heer, help mij om een schipper te zijn van een varende boot. Help mij om mijn veilige haven los te laten en U te vertrouwen als we samen de open zee op gaan. Ik vertrouw op U en geloof dat U ook voor mij nieuwe avonturen heeft klaarliggen. In Jezus’ naam, amen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen