Juba, in Zuid-Sudan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2021 door ZOA

ZOA-medewerker vermoord in Zuid-Sudan

Hulporganisatie ZOA is diep geschokt door het overlijden van een collega in Zuid-Sudan. Hij is slachtoffer geworden van geweld in de regio Jonglei waar ZOA werkt. “Onze gedachten en gebeden gaan uit naar zijn gezin en andere dierbaren in deze moeilijke tijd”, zegt Edwin Visser, directeur programma’s van ZOA.

De 60-jarige lokale medewerker kwam om het leven toen hij op weg was van Gumuruk naar Verteth in Jonglei, Zuid-Sudan. Hij laat een gezin en vijf kinderen achter. Visser: ‘’Deze vreselijke gebeurtenis heeft ons allen bij ZOA diep geschokt. Onze aandacht gaat vooral uit naar zijn vrouw en kinderen. We willen naast hen staan in hun verdriet.”  ZOA benadrukt dat hulpverleners ten alle tijde beschermd dienen te worden en dat elke vorm van geweld tegen hen onacceptabel is.

ZOA is sinds 1992 actief in Sudan en Zuid-Sudan - dat sinds 2011 onafhankelijk is. Het land heeft decennialang te maken met hongersnood, oorlog en overstromingen. De vele conflicten hebben geresulteerd in een tragische humanitaire situatie. Zo’n zeven miljoen mensen – zestig procent van de bevolking – is op dit moment afhankelijk van humanitaire hulp. De beschikbaarheid van voedsel is het grootste probleem. ZOA zet in op een veelomvattende aanpak: voedsel, schoon drinkwater, onderwijs, verbeterde landbouwproductie, traumaverwerking en het vreedzaam oplossen van conflicten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
meeleven van ons in dit diepe verdriet. Het gemis voor zijn gezin is groot. Ik hoop en bid dat jullie hen zo goed mogelijk kunnen bijstaan. sterkte en wijsheid. zo beseffen we maar weer hoe kwetsbaar we zijn in dergelijke werk en in onderweg-zijn in dit immens grote land. Egbert Fokkema (oud-collega)