Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 mei 2021 door Wilma Veen

Train jij?

Train jij?

Ik loop hard. Tenminste, zo noem ik dat. Mijn boys zeggen dat ik ‘jog’. Of misschien beter geformuleerd: “Mam, je doet aan snelwandelen.” 

Hoe dan ook: ik ren. Met echte hardloopschoenen aan, een trainingsbroek met drie witte strepen aan de zijkant, kun je mij ontdekken in het bos. ’s Morgens vroeg.  

Om het leven te kunnen leven wat ik nu doe, moet ik trainen. Ik moet zorgen voor een goede conditie. Mijn hart tikt niet altijd in het juiste ritme. Daar slik ik bètablokkers voor en die zijn een rem op mijn energie. Om dus aardig op dreef te kunnen zijn tijdens mijn dag moet ik wel. Ik ren dus…

Het leven is niet anders. 

En het goede nieuws is: 

Hij heeft de belangrijkste stappen al voor jou gezet. Jezus wil namelijk alle zwaarte van je rug afnemen. Hij wil het voor je dragen, waardoor jij lichter door dit leven kunt ‘rennen’ of ‘vliegen’. 

Wat maakt het leven voor jou zwaar?  

Vraag jij jezelf af: “Hoe moet ik leven?” 

Dan wil ik vandaag aan jou vragen:

Welke last draag je mee?
Waar loop je telkens tegenaan?
Waar heb je last van?

Jezus zegt: “Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven.” (Matteüs 11:28, BB

Zullen we samen het volgende uitspreken? 

“Vandaag wordt het een mooie dag! Ik heb U lief en boven alles heeft U mij lief. Zo bijzonder, een wonder! Ik dank U dat U meegaat bij elke stap die ik zet. Dat het voor U niet belangrijk is of ik jog, ren, slof, drentel, wandel of vlieg... U moedigt mij ook vandaag aan om ervoor te gaan. Ik kies ervoor om te wandelen met U. Dank U!”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen