Droom groot!
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 mei 2021 door Patrick Goede

Droom groot!

Droom groot!

“I have a dream...”

- Martin Luther King

28 augustus 1963

Martin Luther King hield een onvergetelijke rede van 17 minuten lang. 200.000 mensen luisterden ademloos. 

“I have a dream.”

Vrijheid en gelijkheid. Dat was zijn missie. Elke mens is even waardevol. Een Bijbels principe waar Gods liefde en genade in doorklinkt. Hij maakt gebruik van een anafoor (het herhalen van zinnen of woorden) om mensen aan te sporen om NU de kans te grijpen. “Now is the time…”

Zijn toespraak is een retorisch meesterwerk. King paste zinspelingen toe als citaten uit onder andere de Bijbel. Een onvergetelijke uiteenzetting van zijn levensdroom!

Ik wens jou toe, dat je met dezelfde passie ook kunt uitspreken dat je een droom hebt voor je leven.

Jozef, ongeveer 17 jaar oud, had ook een droom: “Op een keer had Jozef een droom. Hij vertelde die droom aan zijn broers.” (Genesis 37:5, BB

Hij kreeg later weer een droom. (...) De zon, de maan en elf sterren bogen voor mij.” (vers 9

Jozef droomt groot! Martin Luther vertelde zijn droom en kreeg applaus, Jozef niet. Integendeel. De Bijbel vertelt ons dat zijn broers hem haatten en jaloers op hem waren. Twee ingrediënten die levensgevaarlijk zijn.

Welke droom draag jij in je leven?

Durf jij er woorden aan te geven?

Durf jij je droom wakker te schudden?

Of ben je bang? 

Kijk dan niet naar wat je nu om je heen ziet, maar kijk naar God. Leef ten volle, door opnieuw te gaan dromen! (groot dromen…) Durf te zien welke dromen God in je leven heeft gelegd.

Zullen we samen bidden? “Heer, ik wil het leven ten volle leven. Help mij om groot te dromen. U bent een groot God en ik vertrouw erop dat groter dromen voor mijn persoonlijk leven mogelijk is, dankzij Uw nabijheid en Uw genade. Amen.”

Take a look:

Ik heb ook een droom…een grote droom: Ik droom… dat jij deze mail naar 5 personen doorstuurt. Now is the time... 

Ik droom ervan dat het aantal mensen dat elke dag wakker wordt met Ik Wonder Jou  verdubbelt. Dat men de mail leest en tijd neemt voor een moment van stilte, gebed en dankbaarheid. Ik droom ervan dat jij levensgeluk en vrede van God mag vinden in je leven. Ik droom ervan dat je ondanks moeilijke omstandigheden als een sterke boom zult blijven staan. Ik droom ervan dat de lezers van Ik Wonder Jou dankbaarheid elke dag omarmen als een warme deken. Ik droom ervan dat jij groot durft te dromen. Omdat ik het je zo gun, dat je de potentie die God in je heeft gelegd tot ontplooiing mag komen. Ik gun je zoveel bloei in je leven, omdat God met al Zijn liefde die potentie in je heeft gelegd. Hij kan niet wachten op het moment waarop jij durft te gaan ontdekken welke mogelijkheden, talenten en dromen Hij aan jou geschonken heeft. 

Ik droom ervan dat we elkaar op verschillende plekken tijdens speciale events in Nederland zullen gaan ontmoeten. Dat grote kerken hun ruimte beschikbaar zullen stellen. Ik droom ervan om je daar enorm te mogen inspireren en enthousiasmeren. Ik droom ervan om dan live te schilderen, zodat je hart ziet wat je oren niet kunnen horen. Ik droom ervan dat alle lezers van Ik Wonder Jou zo geraakt mogen worden door de liefde van God dat angst verdwijnt, onzekerheid oplost, wanhoop ruim baan moet maken en liefde als een sterke kracht helpt om zonder oordeel naar anderen te leven. Ik droom ervan dat Gods woorden je zo krachtig zullen maken dat je in de storm van het leven overeind kunt blijven staan. Ik droom ervan dat de Ik Wonder Jou lezers zich zullen onderscheiden door de wonderlijke werking van God in hun leven. 

Ik droom ervan dat er wonderen, heel veel wonderen zullen gebeuren, door het lezen van de mail van Ik Wonder Jou. En het gebeurt al dagelijks, maar ik droom ervan dat het nog meer gebeurt. Ik droom dat er ondernemers zullen zijn die Ik Wonder Jou financieel gaan helpen, zodat Gods woord en genade meer en meer zichtbaar kan gaan worden in kostbare levens… in jouw leven! 

Ik ben zo blij dat jij bestaat. Ik droom van een krachtig bestaan voor jou. Wilma.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen