Serieverkrachter Mack Charles Andrews Jr.
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 mei 2021 door Redactie

Voormalig pastor en serieverkrachter vrij na helft gevangenisstraf wegens goed gedrag

Een voormalige voorganger uit Alabama die schuld bekende voor verkrachting, seksueel misbruiken en een poging tot verkrachtig, komt na ruim 7 jaar vrij wegens 'goed gedrag'. De pastor was veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf na een schikking. Dat meldt de New York Post.

Shay Walker, één van de slachtoffers van Walker, zou in november een hoorzitting hebben gepland om de veroordeelde achter de tralies te houden. Maar daar krijgt ze de kans niet voor. Ze is bang dat de voorganger opnieuw over de schreef gaat.

Walker: "Hij gaat het opnieuw doen. Het is niet zo dat hij het één keer heeft gedaan. Hij is een serieverkrachter."

Wat Walker is aangedaan door Mack Charles Andrews Jr. is hartverscheurend en gruwelijk. Ze werd verkracht en seksueel gemarteld door de voorganger toen ze tussen de 7 en 12 jaar oud was. Hij verkrachtte haar zelfs op het graf van haar vader toen ze 9 jaar oud was.  "Hij zei dat als ik niets zou zeggen, hij bloemen zou kopen en op het graf zou leggen. Als ik er wel iets van zou zeggen zouden demonen mij in mijn bed komen ophalen."

Volgens Walker zou Andrews naar Texas gaan om daar een nieuwe kerk te starten. De dochter van de voormalig voorganger ontkent die claim. Hij zou vanwege zijn status als sex offender in Alabama moeten blijven. Andrews zou zich begin 2020 hebben beklaagd over zijn diabetes en slechte medische voorzieningen in de schikking die hij trof. Hij zou daarom om strafvermindering hebben gevraagd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen