Joe Biden decreet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2021 door Nienke Alblas

4.700 gelovigen ondertekenen petitie tegen toespraak Biden op christelijke campus: bezoek afgezegd

Joe Biden wijst het verzoek om te spreken op de katholieke universiteit Notre Dame uit Indiana af. Ruim 4.700 mensen tekenden een petitie om de komst van de katholieke president te voorkomen. Uiteindelijk zei het Witte Huis het bezoek door de president af wegens de 'planning', meldt de Christian Post. Het is onduidelijk of er een verband is tussen het afzeggen van de afspraak door de Amerikaanse president en de petitie.  

De katholieke Amerikaanse president kreeg veel kritiek vanuit de gelovigen in de Verenigde Staten nadat hij abortusregelingen versoepelde. Zo overwegen katholieke bisschoppen Biden en andere pro-abortus politici te weigeren van het avondmaal om duidelijk te maken dat ze niet achter de politieke standpunten van de katholieke president staan. Ook in de petitie worden het pro-abortus standpunt van Biden bekritiseerd. 'Biden wijst de leer van de kerk op het gebied van abortus, het huwelijk, seksualiteit en genderidentiteit af en is vijandig op het gebied van religieuze vrijheid', aldus de schrijvers van de petitie. 

De initiatiefnemers van de petitie roepen de achterban van Notre Dame op om de komst en toespraak van de president op de campus tegen te gaan. Hiermee breken ze met de traditie om de Amerikaanse president uit te nodigen, maar niet voor de eerste keer. 'Ook Trump en Clinton waren niet uitgenodigd om te spreken op de campus', staat in de petitie. 'Door Biden de eer te geven op de Notre Dame te spreken, maken we een slechte situatie nog erger. De universiteit zou een signaal uitzenden dat ze het eens zijn met de keuzes van Biden en daarmee overkomen als een 'progressieve' stroming binnen de katholieke kerk.'

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ik vind dit een fantastisch POSITIEVE ontwikkeling van de RK in de USA!

Eindelijk begint men haar Bijbelse verantwoordelijkheid richting beleidmakers openlijk om te zetten in daden.

Beter laat dan NOOIT!

KERKELIJKE LEIDERS in NEDERLAND

een geweldig goed voorbeeld om NU te volgen!

Is de PKN de eerste die haar verantwoordelijkheid oppakt mbt de afwijzing van abortus?