Ds. S. T. Lagendijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. S. T. Lagendijk aanvaardt beroep hersteld hervormd Goes

De hersteld hervormde gemeente in Goes verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. S. T. Lagendijk (foto) heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van zijn gemeente in Zwartebroek.

De hhg in Goes is recent voortgekomen uit de alsmaar groeiende hersteld hervormde gemeente in Kruiningen. Omdat  Kruiningen de drukte niet meer aankon kwamen de 150 à 200 kerkgangers uit Goes sinds 2017 in het gebouw van het Calvijn College in Goes samen. Een paar jaar geleden besloot de kerkelijke gemeente om kerkgebouw De Hoeksteen in Goes te kopen.

Ook in Putten verwelkomen de hersteld hervormden een nieuwe predikant. Dr. P. C. Hoek heeft het beroep aanvaard. Het breed moderamen van de Hersteld Hervormde Kerk gaf hem onlangs consent voor de terugkeer tot het ambt. Hoek blijft overigens voor vijftig procent als docent verbonden aan het Hersteld Hervormd Seminarie.

Ds. K. J. Kaptein denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Ridderkerk. De hersteld hervormde dominee heeft een beroep uit IJsselmuiden-Grafhorst ontvangen. Deze gemeente is vacant vanwege het recente vertrek van ds. W. M. van der Linden naar Ouderkerk aan den IJssel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen