Missouri
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2021 door Redactie

Christelijke universiteit komt niet onder nieuwe Amerikaanse gelijkheidswet uit

Een christelijke universiteit universiteit uit Missouri krijgt geen uitzonderingspositie van de rechter onder de nieuwe Amerikaanse gelijkheidswetgeving. Dit betekent dat College of the Ozark's biologisch geboren mannen die zich identificeren als vrouw gewoon toe moeten laten tot studentenhuizen van vrouwen en andere faciliteiten voor vrouwen, meldt de Christian Post.

De directeur van College of the Ozarks' reageert teleurgesteld op de uitspraak van de rechter. "We zullen in hoger beroep gaan zodat onderwijsinstellingen niet gedwongen mannen moeten toelaten tot vrouwenhuizen, waarmee principes op basis van hun geloof worden geschonden", aldus directeur Jerry C. Davis. "Het is een beslissing om onze fundamentele religieuze vrijheid te beschermen of de grondbeginselen van ons geloof te verwerpen."

De christelijke belangenorganisatie Alliance Defending Freedom (ADF) staat de christelijke universiteit rechterlijk bij. "Vrouwen zouden niet gedwongen moeten worden om privé-ruimtes, zoals douches en studentenkamers, te moeten delen met een man. Christelijke scholen zouden niet gestraft moeten worden voor wat zij geloven over het huwelijk en het belang van biologische sekse", luidt de officiële reactie van ADF.

President Biden tekende recent een decreet waarmee biologisch geboren mannen die zich als vrouw identificeren toegelaten moeten worden tot gedeelde studentenkamers, kleedkamers en andere faciliteiten voor vrouwen. College of the Ozarks' vroeg bij de rechter om een uitzonderingspositie van de nieuwe wetgeving die gelijkheid onder mannen, vrouwen en transgenders moet bevorderen. Het verzoek van de katholieke universiteit is afgewezen en mannen die zich identificeren als vrouw moeten dus worden toegelaten tot faciliteiten voor vrouwen op de campus.

Reacties

K
Misschien een ideetje voor deze universiteit. Laat dat geloof voor wat het is, en stel gewoon alles open, omdat je geen heteroseksuele mannen wilt uitsluiten. Ik vermoed dat het dan heel snel klaar is met deze onzin.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen