India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2021 door Patrick Goede

Hindoestaanse knokploeg doodt vader van pastor: "God hield mij in leven met een doel"

In India zijn een voorganger en zijn familie aangevallen door een Hindoestaanse knokploeg. Pastor Bumbariya werd onder schot gehouden, maar het wapen weigerde. Vervolgens werd zijn 52-jarige vader gedood en werd de pastor zelf tegen de grond geslagen. "Ik geloof dat God een vaststaand plan met mijn leven heeft en mij daarom in leven heeft gehouden", zegt de pastor volgens de Christian Post.

Samen met twee andere familieleden verblijft de pastor nu in een privé-ziekenhuis, wat noodzakelijk was omdat ze door coronarestricties niet in een regulier ziekenhuis opgenomen konden worden.

De pastor die verschillende huiskerken is gestart blijft strijdvaardig onder alle omstandigheden: "Ik ga door met het werk dat God mij gegeven heeft. We hebben al zoveel opgegeven voor ons geloof. Ze hebben onze landbouwgrond afgenomen, onze huizen verbrand en nu willen ze ons leven. Ik maak mij zorgen om mijn familie en kinderen, wat er met hen gebeurt als ik er niet ben", aldus de pastor.

De afgelopen tijd is het vaker onrustig in India. Open Doors heeft het land op plaats 10 gezet als het gaat om landen waar christenen het meest te maken krijgen met christenvervolging.  

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen