Pro-Israël manifestatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2021 door Patrick Goede

Pro-Israël manifestatie in Den Haag: Moet je als christen een kant kiezen?

Gisteren was er in Den Haag een pro-Israël manifestatie die mede georganiseerd werd door Christenen voor Israël. Honderden christenen kwamen bijeen om Israël en het Joodse volk een hart onder de riem te steken. "Er is veel onrechtvaardigheid vanuit de wereld richting Israël", zegt een deelnemer. "Helaas ook door kerken, het grote zwijgen." Maar moet je als christen wel een kant willen kiezen in dit conflict?

Tijdens de manifestatie laten verschillende politici zich met een Israëlische vlag fotograferen. Zo ook SGP-voorman Kees van der Staaij. Hij sprak vlak voor de manifestatie met CIP. "Oprechte liefde, daar hoef je je nooit voor te schamen. Dat hoef je nooit weg te stoppen. We hebben veel solidariteit, verbondenheid en liefde richting het Joodse volk. Juist vanuit hun bedreigde en onderdrukte positie. Ik vind ook dat we daar zelfs een ereschuld in hebben als je ziet hoe ontzagwekkend de Joden geleden hebben."

Opperrabbijn Jacobs is ook aanwezig. Hij vertelt erg blij te zijn met de steun van de christenen. "Dat is een fijn gevoel. Als er oorlog is heb je vrienden nodig die achter je staan. Dat is van groot moreel belang. Ik voel mij hier zeer geliefd en thuis."

Verder komen fractievoorzitter van de CU Gert-Jan Segers, woordvoerder van de Israëlische ambassade André Diepenbroek, Sara van Oort en priester Jos Strengholt aan het woord over de spanningen in Israël. Hebben zij een mogelijke oplossing voor dit lastige conflict? En hoe zit het eigenlijk met de slachtoffers aan Palestijnse kant?

Reacties

Voluit steun voor Israël is meer dan op zijn plaats:

Historisch, Bijbels en Politiek gezien, redenen te over.

W
Israel wordt voortdurend geconfronteerd met de zwaarste demonische macht die de wereld kent, de Islam, het is 20 jaar na 9/11 en honderden andere aanslagen in het westen volstrekt onaanvaardbaar om hier nog langer over te blijven zwijgen.
J
Als christen MOETEN we beslist niet een bepaalde kant kiezen. Ik kies vooral voor dialoog en naar elkaar luisteren. Zowel Joden en Palestijnen hebben Jezus nodig, laten we ons liever daarvoor inzetten.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen