Vlag Israël op Urk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 mei 2021 door Redactie

Urk hijst Israëlische vlag bij gemeentehuis: "Mooi moment"

De Israëlische vlag was overal op Urk al te zien. Zowel huizen als winkels en organisaties besloten eerder deze week op deze wijze hun steun aan Israël te laten zien. Nu heeft ook de gemeente besloten de Israëlische vlag uit te hangen. Donderdagavond werd een motie van de PVV in de gemeenteraad van Urk daartoe aangenomen.

De vlag van Israël wappert vrijdagmorgen al voor het gemeentehuis op Urk, zo laten beelden zien die PVV-fractievoorzitter Hendrik Wakker deelt op Twitter. “Mijn motie om de vlag van Israël te hijsen bij het gemeentehuis van Urk gisteren door bijna de gehele Urker raad aangenomen”, meldt hij bij de beelden. “Mooi moment!” De vlag is gehesen naast de Urker vlag. Wakker liet eerder deze week weten een motie in te gaan dienen voor het hijsen van de vlag: “Laten we vanaf Urk een ander geluid laten horen dan wat er vanuit de rest van ons land te horen is”, stelde hij.

Daarmee doelde de fractievoorzitter van PVV Urk op de vele pro-Palestina demonstraties die er ook in Nederland werden georganiseerd. In de motie, die dus door een ruime meerderheid werd aangenomen, wordt onder meer gesteld dat Urk en Israël “van oudsher een bijzondere band hebben” en dat “in de rest van Nederland en in de Media veelal de Palestijnse zijde wordt gekozen”. Daarom vond de PVV dat er als “broedervolk steun uitgesproken moet worden richting de staat Israël”. Een meerderheid van de gemeenteraad was het daar dus mee eens waarop vrijdagmorgen direct de vlag werd gehesen.

Steun onze berichtgeving, word lid!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Super. Bedankt Urk. Wij houden van jullie.