UIT Vormingsjaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2021 door Redactie

Het UIT Vormingsjaar vanaf komend jaar ook in Kampen

Een nieuwe samenwerking tussen Youth for Christ Zwolle en Kampen brengt het christelijk tussenjaar, het UIT Vormingsjaar, in Kampen. Een uniek tussenjaar waarbij leren in de praktijk voorop staat.

Het UIT Vormingsjaar is tussenjaar voor jongeren tussen 16 en 23 jaar die hun examens hebben gehaald of gestopt zijn met hun studie. Het is een tussenjaar waarin jongeren praktisch aan de slag gaan. Geen stapels boeken, maar leren van uitdagingen tijdens stages in hun kerk en bij een maatschappelijke organisatie in hun eigen woonplaats. Om de jongeren daarbij te ondersteunen krijgen ze één dag per week training en persoonlijke coaching. Het geeft jongeren de kans om te ontdekken wat belangrijk voor hen is, waar hun hart ligt en waarin ze als mens het verschil willen maken.

Het is bijzonder om te zien wat een tussenjaar de jongeren oplevert. Zo geeft oud-studente Harmke Buijs (19) aan: “UIT heeft me veel meer gebracht dan ik van tevoren gedacht had. Ik ben enorm gegroeid als persoon. Ik weet veel beter hoe ik in elkaar zit en durf daar ook voor uit te komen. Ik geef eerder mijn grenzen aan en bij het maken van keuzes blijf ik meestal ook niet meer besluiteloos.”

Het UIT Vormingsjaar hoopt ook komend jaar weer met jongeren op te trekken en hen de kans te geven om meer te ontdekken over hun identiteit, hun relatie met God en hun plek in deze wereld. Niet alleen in Zwolle, maar ook in Kampen. Vanaf september zullen Youth for Christ Zwolle en Kampen samen optrekken om zo ook in Kampen het UIT Vormingsjaar aan te bieden.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen